Fotografija: Centar je vrijedan više od dva milijuna kuna/ Foto: BRC
Galerija
Centar je vrijedan više od dva milijuna kuna/ Foto: BRC

Danas u IV. OŠ Bjelovar ROBO dan: "Doznajte što su Lego robotika, 3D printanje ili Robo pčelice"

Ovaj zanimljivi događaj organizira Udruga informatičara BBŽ-a. Zamisao je da na ROBO danu članovi Udruge predstave napredak EU projekta Bjelovarski robotički centarBJELOVAR - U okviru EU projekta Bjelovarski robotički centar danas se u IV. osnovnoj školi u Bjelovaru održava Robo dan.

Foto: BRC
Foto: BRC

Naime, ovaj zanimljivi događaj organizira Udruga informatičara Bjelovarsko - bilogorske županije. Zamisao je da na ROBO danu članovi Udruge predstave napredak EU projekta Bjelovarski robotički centar.

Pokazne radionice

Ujedno, svi posjetitelji tokom dana imaju priliku obići Bjelovarski robotički centar i štandove na kojima se prikazuju pokazne radionice u više područja: Mikrobit i kitronik, Arduino, Programiranje dronova, Lego robotika, 3D printanje, Humanoidni roboti, Robo pčelice i VR naočale.

Vrijednost nabavljene opreme iznosi gotovo milijun kuna/Foto: BRC
Vrijednost nabavljene opreme iznosi gotovo milijun kuna/Foto: BRC
U centru će se provoditi brojne aktivnosti/ Foto: BRC
U centru će se provoditi brojne aktivnosti/ Foto: BRC

Podsjetimo, Udruga informatičara Bjelovarsko - bilogorske županije provodi projekt Bjelovarski robotički centar vrijedan ukupno 2.175.373,25 kn, a financira se u 85 postotnom iznosu iz Europskog socijalnog fonda i 15 postotnom iznosu sredstvima Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ovime se uvelike podiže kvaliteta obrazovanja u STEM području/ Foto: BRC
Ovime se uvelike podiže kvaliteta obrazovanja u STEM području/ Foto: BRC

Radi se o projektu koji je prošao na javnom pozivu za Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a. Nositelj projekta je Udruga informatičara Bjelovarsko – bilogorske županije, partneri su Veleučilište u Bjelovaru i IV. osnovna škola Bjelovar.

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!