Fotografija: Ako ne znate gdje na izlet ove subote, imamo prijedlog za vas/Foto: Dusko Marusic/CROPIX, Matija Djanjesic/CROPIX, Robert Fajt/CROPIX, Hotel Picok
Galerija
Ako ne znate gdje na izlet ove subote, imamo prijedlog za vas/Foto: Dusko Marusic/CROPIX, Matija Djanjesic/CROPIX, Robert Fajt/CROPIX, Hotel Picok

Danas je u Đurđevcu Gastrofest: „Pripremili smo čvarke, krvavice, vožnje kočijom i tamburaše"

Za one otporne na zimske uvjete i željne rekreacije, organizirane su i gastrobiciklijada sa startnom pozicijom na Trgu sv. Jurja te planinarski gastropohodĐURĐEVAC – Ako niste smislili što ćete danas kuhati, a ujedno se želite malo opustiti i zabaviti, svakako dođite u Đurđevac. Tamo se, naime danas, 3. veljače održava tradicijski Podravina Gastrofest.

Kako su se pohvalili iz đurđevačke Turističke zajednice, u najmanjem, najslikovitijem i turistički najeksponiranijem đurđevačkom prigradskom naselju Sveta Ana, i ove će se godine održati gastronomsko, zabavno i rekreativno događanje - Podravina Gastrofest.

Rekreacija i zabava za sve

- Prve subote u veljači od 11,00 sati uz svetojanski društveni dom očekuje vas paleta tradicionalnih okusa i mirisa. Uz čvarke, kolinjsko zelje, pečena jetrica s češnjakom, krvavice sa zeljem te domaće prkače i tradicijske slastice, događaj će začiniti tamburaška glazbu TS Less banda, kuhano vino, vožnja u kočiji, vožnja quadovima i veseli domaćini.


Foto: Matija Djanjesic/CROPIX
Foto: Matija Djanjesic/CROPIX

Za one otporne na zimske uvjete i željne rekreacije organizirane su i gastrobiciklijada sa startnom pozicijom na Trgu sv. Jurja u 10,30h te planinarski gastropohod na Podravina Gastrofest duljine 5 km. Polazak je od lovačkog doma Jelen Mičetinac u 10,00h, a organiziran je i prijevoz do lovačkog doma u 9,30h s Trga svetog Jurja, poručuju organizatori.

Foto: Hotel Picok
Foto: Hotel Picok

Dodaju kako donacija za ulazak na događanje iznosi 3 eura.

Originalna slatka delicija

U Hotelu Picok čeka vas, pak večernja zabava koja počinje u 19 sati, uz isto tako tradicijsku hranu.


Foto: Robert Fajt/CROPIX
 
Foto: Robert Fajt/CROPIX  

Foto: Dusko Marusic/CROPIX
Foto: Dusko Marusic/CROPIX

Moći ćete pojesti podravsku juhu - krem juha s domaćim kuhanim buncekom, krumpirom, gljivama i vrhnjem. Zatim slijedi Podravski tanjur (krvavice, kuhana kobasica, pire krumpir, dinstano zelje), pikantna rebarca iz rola, hajdinska kaša s vrganjima, piletina u podravskim travama te krumpir s vrhnjem i crvenom paprikom. Tu su i salata od mrkve i cikle, zelena salata, svježi krastavci s vrhnjem i češnjakom te crveni kupus.

U Hotelu Picok poslužit će vam i originalnu slatku deliciju - domaću zlevanku. Za zabavu će se pobrinuti Tamburaški sastav Barrique, a na vama je samo da dođete u Đurđevac i uživate u tradiciji.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!