Fotografija: Jedna od prijašnjih akcija darivanja krvi/Foto: Facebook Crveni križ
Galerija
Jedna od prijašnjih akcija darivanja krvi/Foto: Facebook Crveni križ

Danas, sutra i prekosutra u bjelovarskom Crvenom križu darujte krv i spasite nekome život

Svi zainteresirani svoju dozu krvi mogu darivati od 10 do 17 sati, uz napomenu da je 12.45 do 13.30 pauzaBJELOVAR – Danas, 03. siječnja, sutra 04. siječnja i u srijedu, 05. siječnja u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Bjelovar možete dobrovoljno darivati krvi. Svi zainteresirani svoju dozu krvi mogu darivati od 10 do 17 sati, uz napomenu da je 12.45 do 13.30 pauza.

Prisjetimo se, u posljednjoj prosinačkoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi prikupljena je 301 doza krvi.

Dobra lanjska godina

- Ukupno je u 2021. godini prikupljeno 2800 doza dragocjene tekućine, što je za 300-injak doza više nego prošle godine. Malo je reći da smo jako zadovoljni time, naročito ako uzmemo u obzir da smo u pandemijskoj godini, kazala nam je tada ravnateljica bjelovarskog Crvenog križa Vida Malek.

Jubilarni darivatelji krvi lani na prijemu kod župana/Foto: Martina Čapo
Jubilarni darivatelji krvi lani na prijemu kod župana/Foto: Martina Čapo

S obzirom na epidemiološku situaciju, u bjelovarskom Crvenom križu nisu bili u mogućnosti organizirati svečanu podjelu zahvalnica jubilarnim darivateljima krvi, no zato su zahvalnice onim najistaknutijim darivateljima podijelili tokom same akcije darivanja krvi.

Istaknuti darivatelji

Primili su je i jubilarni darivatelji koji su 75 i 100 puta darivali krv. Uručeni su im srebrni ili zlatni znak, kao zahvala za svaku darovanu krv. 75 puta krv je darivao Ivica Turkalj, dok su stotinu puta krv darivali Tomislav Javor i Viktor Klasić.

Želite li i vi novu 2022. započeti spašavajući tuđe živote, dođite u naredna tri dana u Ulicu 108. puka 1. Čekaju vas djelatnici bjelovarskog Crvenog križa.