Fotografija: 
Foto: Ivo Ravlic/CROPIX (Ilustracija)
Foto: Ivo Ravlic/CROPIX (Ilustracija)

Danas obilna kiša, upaljen i meteoalarm. Vakula: "Temperature su više nego u ožujku"

Za vikend će još prilično vjetrovito i kišovito biti na jugu Hrvatske, a sasvim suho ne može se jamčiti ni u sjevernijim krajevima. Slijedi nastavak za ovo doba godine iznadprosječno visoke temperature zrakaAko južina negativno djeluje na vaše zdravlje i raspoloženje - petak će vam biti još lošiji od prošlih dana. U mnogim područjima dodatno i zbog česte kiše, obilnije na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru, a još veći stupanj upozorenja - narančasti, drugi od tri moguća stupnja - prognostičari DHMZ-a objavili su zbog olujnog juga, javlja HRT.

Rekordne temperature

Za vikend će još prilično vjetrovito i kišovito biti na jugu Hrvatske, a sasvim suho ne može se jamčiti ni u sjevernijim krajevima. No, neprijeporan je nastavak za ovo doba godine iznadprosječno visoke temperature zraka. Štoviše, ova veljača nije "samo" rekordno topla u znanoj povijesti mjerenja, nego je srednja temperatura zraka viša čak i od prosječne za ožujak, što se jako rijetko događa. A sljedećih će nam se dana dogoditi i ublažavanje suše, koja postoji u većini Hrvatske, uz samo rijetke iznimke, javlja Zoran Vakula za HRT.

Petak će na sjevernom Jadranu i u Gorskoj Hrvatskoj biti još oblačniji, vjetrovitiji i kišovitiji od četvrtka pa su prognostičari DHMZ-a objavili upozorenje žutog - prvog stupnja zbog lokalno obilne kiše, te narančastog - drugog od 3 moguća stupnja zbog često olujnog juga, u gorju južnog i jugozapadnog vjetra. U najvišem gorju moguć je i snijeg. Temperatura zraka tijekom dana bez znatnije promjene - uz more od 10 do 15 °C, u unutrašnjosti 6 do 11 °C.

Za veljaču iznadprosječno toplo i na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije, ali uz južinu i vjetrovito, uz more i jače valovito, te uz čestu kišu, osobito prema kraju dana i u obliku pljuskova pa bi neke rive mogle biti poplavljene, piše HRT.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!