Fotografija: Jedna od prijašnjih akcija bjelovarskog Crvenog križa/Foto: Crveni križ Bjelovar
Galerija
Jedna od prijašnjih akcija bjelovarskog Crvenog križa/Foto: Crveni križ Bjelovar

Danas do 19 sati u Crveni križ Bjelovar donirajte prehrambene i higijenske artikle te dječju odjeću

U Kauflandu će do sutra biti postavljena velika košara u koju građani za socijalno ugrožene mogu donirati sol, brašno, ulje, šećer, rižu, tjesteninu, juhe u vrećici, te riblje i mesne konzerve, ističe MalekBJEOVAR/DARUVAR – Crveni križ Bjelovar, kao i brojni drugi diljem zemlje, danas provodi 50. po redu humanitarnu akciju „Solidarnost na djelu“. U sklopu akcije prikupljaju se financijska i materijalna dobra za pomoć socijalno ugroženim građanima.

Vida Malek, ravnateljica bjelovarskog Crvenog križa otkriva na koji način svi koji to žele mogu pomoći.

Nedostaje dječje odjeće

-Danas do 19 sati prikupljamo u našim prostorijama Crvenog križa prehrambene artikle, higijenske potrepštine i dječju odjeću i obuću koje nedostaje biše nego one za odrasle. Isto tako, oni koji žele novčano pomoći, mogu to učiniti putem bonova, pojašnjava Malek i dodaje kako više učenici neće građanima zvoniti na vrata i moliti donacije već se akcija provodi po novim pravilima koji su stupili na snagu od pandemije.

Volonterke slažu namirnice/Foto: Deni Marčinković
Volonterke slažu namirnice/Foto: Deni Marčinković

-Učitelji u školama i odgojitelji u vrtićima razgovaraju s djecom o solidarnosti te potom svi oni koji žele doniraju novac u dogovoru s roditeljima. Svi ostali građani mogu doći kod nas u Ulicu 108. puka 1, ponavlja ravnateljica i dodaje kako ujedno do kraja tjedna zajedno s Kauflandom prikupljaju osnovne prehrambene proizvode u sklopu projekta "Vaš dar za pravu stvar".

Košara u Kauflandu

-U Kauflandu je postavljena velika košara u koje građani mogu ostaviti osnovne prehrambene namirnice kao što su sol, brašno, ulje, šećer, riža, tjestenina, juhe u vrećici, riblje i mesne konzerve. U određenom dijelu dana tamo su i naši volonteri pa svi građani koji to žele mogu pomoći i novčanim donacijama, ističe Malek.

Odaziv Bjelovarčana nekoj od prijašnjih akcija Crvenog križa bio je i više nego dobar/Foto: Crveni križ
Odaziv Bjelovarčana nekoj od prijašnjih akcija Crvenog križa bio je i više nego dobar/Foto: Crveni križ

Od prikupljenih sredstava nabavit će se humanitarna pomoć u skladu s potrebama korisnika na terenu, a to su prvenstveno hrana, higijena te peći na drva i ogrjev.

Akcija darivanja krvi

Dodajmo i kako su prošloga tjedna završene akcije dobrovoljnog darivanja krvi za listopad.

Crveni križ Bjelovar u tri dana akcija prikupio je 246 doza krvi.

- Akciji u listopadu je pristupilo 280 darivatelja, šest novih, što nas posebno raduje, kažu iz bjelovarskog Crvenog križa.

Darivanje krvi//Foto: GDCK Bjelovar
Darivanje krvi//Foto: GDCK Bjelovar

Darivanje krvi odlično je prošlo i u Gradskom društvu crvenog križa Daruvar gdje je prikupljeno ukupno 230 doza krvi. Novu akciju, ujedno posljednju ovogodišnju, svojim dolaskom i darivanjem dragocjene tekućine koja život znači, možete u Daruvaru podržati već 10. i 11. studenog.