Fotografija: Foto: BBŽ
Galerija
Foto: BBŽ

Dan vatrogasaca: "Hvala vam, vi ste sinonim za sigurnost, prvi kad zaprijeti opasnost"

Župan Marko Marušić primio je predstavnike Vatrogasne zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije na čelu s predsjednikom Silvestrom ŠtefovićemU povodu blagdana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca župan Marko Marušić primio je predstavnike Vatrogasne zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije na čelu s predsjednikom Silvestrom Štefovićem. Zahvalio im je na svemu što čine tijekom cijele godine za sigurnost svih stanovnika, javlja BBŽ.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

- Vi ste sinonim za sigurnost, prvi kad zaprijeti opasnost, prvi u spašavanju ljudskih života i imovine. Nažalost prilikom rujanskog nevremena imali smo priliku vidjeti da su vatrogasci najbitnija karika u lancu civilne zaštite i tu je do izražaja došla njihova obučenost i spremnost da brzo interveniraju u takvim situacijama. Uskoro će požarna sezona i velike temperature i ja vam želim da imate što manje posla. Vatrogasci će uvijek imati podršku i potporu Bjelovarsko-bilogorske županije u svemu što rade, ali i u idejama za unaprjeđenje vatrogastva - kazao je Marušić te svim vatrogascima čestitao blagdan njihova nebeskog zaštitnika sv. Florijana.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

Zadovoljan suradnjom županije i Vatrogasne zajednice je predsjednik Silvestar Štefović koji je istaknuo da su vatrogasci stožerna snaga cijelog sustava zaštite i spašavanja.

- Svim našim vatrogaskinjama i vatrogascima želim čestitati blagdan sv. Florijana i Dan vatrogastva. Hvala županu što nas je pozvao danas da na simboličkoj razini pokaže koliko cijeni vatrogastvo u županiji. Osim simboličke podrške županija nas zaista prati u stvarnom smislu pogotovo u financijskom. Vjerujem da smo u rujanskom nevremenu u Čazmi opravdali sva sredstava koja se ulažu u vatrogastvo na području županije - kazao je Štefović te najavio ovogodišnje aktivnosti vatrogasne zajednice.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

Glavni županijski vatrogasni zapovjednik Josip Heger zahvalio je županu Marku Marušiću na svemu što županija čini za svoje vatrogasce i najavio protupožarnu sezonu apelirajući na građane da budu oprezni, javlja BBŽ.

- U županiji imamo preko 6.500 vatrogasaca, preko 1.100 operativnih vatrogasaca. Pripreme za protupožarnu sezonu su krenule. Svi moramo biti spremni, ako se neki požari ili nedaće dogode mi spremno odgovaramo na to - kazao je Heger.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!