Fotografija: Potrebno se prijaviti za sudjelovanje u Turističkom uredu ili putem telefona/Foto: MojPortal
Galerija
Potrebno se prijaviti za sudjelovanje u Turističkom uredu ili putem telefona/Foto: MojPortal

Dan turističkih vodiča u Daruvaru: "Prijavite se, osvojite večeru u restoranu i dobro se zabavite"

Izvlačenje će se održati u utorak, 21. veljače u 17 sati ispred dvorca grofa Jankovića. Potom slijedi obilazak Zavičajnog muzeja i večera u restoranimaDARUVAR - I ove godine u Daruvaru će se prigodno obilježiti Mađunarodni dan turističkih vodiča koji je idućega tjedna.

Naime, na inicijativu Svjetskog udruženja Društva turističkih vodiča sa sjedištem u Beču, od 1990. godine 21. veljače se obilježava kao Međunarodni dan turističkih vodiča.

Evo što o nešto drugačijem ovogodišnjem događanju, odnosno obilježavanju ovoga za turističke djelatnike, važnoga datuma kaže Ivana Plažanin Vuković, direktorica TZ Daruvar - Papuk.

Prošlogodišnji obilazak/Foto: Turistička zajednica Daruvar Papuk
Prošlogodišnji obilazak/Foto: Turistička zajednica Daruvar Papuk

-Turistička zajednica Daruvar-Papuk, već sedmu godinu za redom organizira obilježavanje toga dana u suradnji s turističkim vodičima s područja naše destinacije kako bi upoznali zajednicu s njihovim radom, ali isto tako i njih s nekim novim turističkim proizvodima destinacije.

Prijašnja obilježavanja

Svake godine na obilježavanju Međunarodnog dana turističkih vodiča sudjeluje veći broj naših sugrađana i veseli nas što ih na taj način upoznamo s novinama u turističkoj ponudi, kaže Plažanin Vuković i dodaje kako se se dosad upoznali s turističkim obilaskom grada, turističkim programom Balada o vinu, siru i Daruvaru u podrumu Dvorca Janković, Međunarodnim parkom tamnog neba „Vrani kamen“, kao i turističkim programom Beerlist u Pivovari Daruvar.

Direktorica Turističke zajednice Daruvar-Papuk Ivana Plažanin Vuković/Foto: Dijana Puhalo/MojPortal.hr
Direktorica Turističke zajednice Daruvar-Papuk Ivana Plažanin Vuković/Foto: Dijana Puhalo/MojPortal.hr

-Prošle godine smo vodiče upoznali s unutrašnjosti kupki u Julijevom parku i procesom pripreme blata za zdravstvene tretmane u Daruvarskim toplicama. Pozivamo vas da nam se pridružite u obilježavanju Međunarodnog dana turističkih vodiča dana 21. veljače s početkom u 17 sati kojeg ove godine organiziramo u suradnji sa Zavičajnim muzejom Daruvar i ugostiteljima koji sudjeluju u projektu 6-i elementi, jer nam je želja upoznati vas s novom turističkom ponudom naše destinacije, kaže direktorica.

Most Wanted Burger/Foto: Gastronaut/Predrag Uskoković
Most Wanted Burger/Foto: Gastronaut/Predrag Uskoković
Most Wanted Burger/Foto: Gastronaut/Predrag Uskoković
Most Wanted Burger/Foto: Gastronaut/Predrag Uskoković

Kako bi potaknuli što veći broj osoba da se uključe u ovaj jedinstveni projekt, iz TZ Daruvar - Papuk otkrivaju kako su osmislili nešto drugačije i jedinstveno.

Prijave do sutra

- Pripremili smo kupone za svako jelo u sklopu ponude 6-i elementi (kupon za dvije osobe). Potrebno se prijaviti za sudjelovanje kod nas u Turističkom uredu ili putem telefona 043/331-382 (broj mjesta ograničen). Prijavom osiguravate sudjelovanje, a izvlačenje kupona će se održati u utorak, 21. veljače u 17 sati ispred Dvorca Janković. Kupon možete iskoristiti samo toga dana  najkasnije do 21 sat u ugostiteljskom objektu koji je naveden na kuponu. Prijave za sudjelovanje su otvorene do 17. veljače, pojašnjava direktorica.

Dodaje kako je plan da svi zajedno, nakon što u 17 sati prođe izvlačenja kupona, posjete Zavičajni muzej Daruvar u kojem će ih domaćini upoznati sa svojim radom i ponudom unutar Muzeja.

Restoran Taverna/Foto: Gastronaut/Predrag Uskoković
Restoran Taverna/Foto: Gastronaut/Predrag Uskoković
Little Italy Pub/Foto: Gastronaut/Predrag Uskoković
Little Italy Pub/Foto: Gastronaut/Predrag Uskoković

Nakon obilaska sudionici će se uputiti u ugostiteljske objekte.

Vjerujemo kako će interes biti i više nego dobar, jer osim zabavu i nešto novo što se može naučiti, ovogodišnje obilježavanje Međunarodnog dana turističkih vodiča sadrži i večeru. I to ne bilo kakvu već onu u sklopu projekta Šesti elementi.

Podsjetimo kako je riječ o jedinstvenoj gastronomskoj i pivskoj ponudi s jelima koja jačaju imunitet i jelima koja su sljubljena s određenim vrstama daruvarskog craft piva i vina.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!