Fotografija: Posjetitelji će imati priliku uz roštilj i zeleno pivo, kušati i novo pivo pivovare te uživati u večernjoj svirci koja počinje od 21 sat/Foto: Compas, Mario Barač, Privatni album
Galerija
Posjetitelji će imati priliku uz roštilj i zeleno pivo, kušati i novo pivo pivovare te uživati u večernjoj svirci koja počinje od 21 sat/Foto: Compas, Mario Barač, Privatni album

DAN SVETOG PATRIKA Pivovara Slavonica zelenim pivom, roštiljem i svirkom otvara pivsku sezonu

U ponudi će, između ostaloga, biti prigodno za ovu feštu zeleno pivo, ali i degustacija novog piva pivovare, devetog u paleti njihovih proizvodaU organizaciji Pivovare Slavonica, u petak, 15. ožujka od 17 sati na prostoru pivovare održava se prigodno obilježavanje Dana Svetog Patrika gdje će posjetitelji imati priliku uz roštilj i zeleno pivo, kušati i novo pivo pivovare te uživati u večernjoj svirci koja počinje od 21 sat, piše Compas.

Foto: Mario Barač/MojPortal.hr/Foto: Nikola Zoko
Foto: Mario Barač/MojPortal.hr/Foto: Nikola Zoko
Foto: Privatni album
Foto: Privatni album

Dan Svetog Patrika je irski nacionalni blagdan čije se obilježavanje pretvorilo u globalnu proslavu irskog načina života, a prije svega i dobrog piva. Diljem svijeta, kao i u Hrvatskoj, u kafićima i pubovima veseli se uz irsku glazbu, različita zelena obilježja, od kostima do zelenog piva. 

Prva takva fešta

Po prvi puta u organizaciji lokalne pivovare upriličit će se takva fešta, a kako su nam rekli iz Pivovare Slavonica, ideja je napraviti poslijepodnevno, tzv. „afterwork“  i večernje druženje koje će započeti od 17 sati uz BBQ McMarter Session, roštilj koji priprema lokalni majstor roštilja Drago Marter, a od 21 sat zasvirat će Fabian & Saša acoustic duo iz Novske.  

U ponudi će, između ostaloga, biti prigodno za ovu feštu zeleno pivo, ali i degustacija novog piva pivovare, devetog u paleti njihovih proizvoda.

Foto: Privatni album
Foto: Privatni album
Foto: Compas
Foto: Compas

Kako će se nastaviti niz Grof, Grofica, Carica, Templar, objašnjava  majstor pivar Marko Barčan.

- U svijetu craft piva popularno je neprestano istraživanje i izbacivanje novih stilova, različitih kombinacija sladova i hmeljeva, a pivovare vrlo često izbacuju tzv. test batch serije, piva koja su kuhana samo jednom, ističe.

Nešto drugačije

Napominje kako se i ovdje radi manje-više o njihovoj testnoj seriji, ali koju su radili za jednog klijenta te da vjeruje kako će u konačnici i ovo pivo dobiti svoj brending te širi regionalni potencijal jer se radi o vrlo pitkom ameciran pale alu.

- Ideja je bila napraviti nešto pitko, a opet drugačije od dosadašnjeg, pa smo se ovom šaržom tako i prilagodili, ali kuhat ćemo ove sezone više probnih uvaraka, baš zbog nove lokacije, našeg puba „Kod Grofa“ u Sesvetama koji će zahtijevati nešto drugačiji pristup u neprestanom slaganju nove ponude, zaključuje te poziva sve na druženje u petak kojim se na simboličan način otvara sezona ispijanja piva, piše Compas.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!