Fotografija: Detaljni program sutrašnjeg obilježavanja/Foto: Predrag Uskoković
Galerija
Detaljni program sutrašnjeg obilježavanja/Foto: Predrag Uskoković

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti u Daruvaru: "Branitelja ćemo se prisjetiti kroz molitvu i druženje"

"Postrojavanje koje je trebalo biti u 10,00 sati na Trgu kralja Tomislava, otkazano je zbog najave lošeg vremena", poručuju iz GradaDARUVAR - Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, te Dan hrvatskih branitelja koji se obilježava sutra, 5. kolovoza i ove će se godine u Daruvaru obilježiti na poseban način.

Prigoda je to, podsjećaju iz Grada Daruvara, za prisjećanje na sjajne operacije hrvatske vojske i policije u kojima su prije 28 godina oslobođeni središnji dijelovi Hrvatske.

Komemorativni skup/Foto: Predrag Uskoković
Komemorativni skup/Foto: Predrag Uskoković

- Ujedno je i dan kada se s osobitim ponosom prisjećamo i svih hrvatskih branitelja kojima smo zahvalni za našu slobodu. Pozivamo stoga sve naše sugrađane da ovaj važan datum zajedno obilježimo prigodnim programom, poručuju iz Grada Daruvara.

Detaljni program

Sutra, 5. kolovoza u 9,00 sati u Crkvi Presvetog Trojstva Daruvar obilježavanje počinje Svetom misom za Domovinu i branitelje.

Postrojavanje koje je trebalo biti u 10,00 sati na Trgu kralja Tomislava bit će otkazano zbog najave lošeg vremena.

Foto: Predrag Uskoković
Foto: Predrag Uskoković

U 11,00 sati kod Spomenika braniteljima Daruvara, u Parku Antuna Jankovića održat će se komemoracija hrvatskim braniteljima dok će se druženje uz grah nastaviti od 11 i 30 sati u Društveno kulturnom centru Daruvar (Hrvatski dom).

- Prošlost ne smijemo zaboraviti jer narod koji ju zaboravlja ponavlja svoje tragedije, poručuje zamjenica gradonačelnika Vanda Cegledi.

Foto: Grad Daruvar
Foto: Grad Daruvar

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!