Fotografija: U Općini se lani rodilo 18 beba, što je najveće veselje čelnicima/Foto: Općina Dežanovac (arhiva)
Galerija
U Općini se lani rodilo 18 beba, što je najveće veselje čelnicima/Foto: Općina Dežanovac (arhiva)

Dan Općine Dežanovac: "Gotovo sve odluke donose jednoglasno, a cilj im je zadržati mlade"

U Općini Dežanovac prošle godine rođeno je ukupno 18 beba, a u planu je novi Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za poticanje stambenog zbrinjavanja mladih obiteljiDEŽANOVAC – Općina Dežanovac proslavila je svoj 31. rođendan. Prilika je to za prisjećanje svih najvažnijih realiziranih projekata u minuloj godini o čemu smo razgovarali sa zamjenicom općinskog načelnika Josipa Stjepanovića, odnosno s Kristinom Kubišta.

- Što se tiče prošle godine, Općina Dežanovac se prijavila na nekoliko projekata. Prošli smo na projektu adaptacije vatrogasnog doma u Goveđem Polju, odobrena nam je adaptacija društvenog doma u Gornjim Sređanima, kao i uređenje okoliša i parkirališta društvenog doma u Golubinjaku koji su realizirani ove godine.

Prigodno darivanje u prostorijama Općine Dežanovac/Foto: Općina Dežanovac
Prigodno darivanje u prostorijama Općine Dežanovac/Foto: Općina Dežanovac

Isto kao i projekt usmjeren na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima, a planirana sredstva će se utrošiti na postavljanje dodatnih fiksnih igrala na igralištu Dječjeg vrtića Dežanovac, kaže zamjenica općinskog načelnika i dodaje kako je u općini prošle godine rođeno ukupno 18 beba.

Novi projekti

- Imali smo Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za poticanje stambenog zbrinjavanja mladih obitelji na području naše Općine gdje je sveukupno potpisano 10 ugovora. Isto tako smo prošle godine imali isplatu Božićnica za umirovljenike. Darivali smo djecu u školama i vrtiću za Svetog Nikolu, darivali smo osnovnoškolce početkom nove školske godine materijalom i radnim priborom. Studentima dijelimo jednokratne novčane potpore, pobrojila je Kubišta neke od pogodnosti za žitelje.

Što se tiče novih planova za naredno razdoblje, njih ne manjka.

- Ove godine od projekata ide Adaptacija i dogradnja zgrade posljednjeg ispraćaja na groblju u Trojeglavi i projekt izgradnje kuće posljednjeg ispraćaja na pravoslavnom groblju u Kreštelovcu. Isplatili smo uskrsnice našim umirovljenicima i prošli na Projektu Zaželi gdje smo nedavno sklopili Ugovor s udrugom UOSI Daruvar, podsjeća Kubišta.

Obnovljen je dom u Goveđem Polju/Foto: Općina Dežanovac
Obnovljen je dom u Goveđem Polju/Foto: Općina Dežanovac

U planu je i novi Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za poticanje stambenog zbrinjavanja mladih obitelji, kao i isplata jednokratne novčane potpore studentima, te darivanje najmlađih stanovnika.

Objavljen je i Javni natječaj za financiranje programa i projekata u 2024. godini za udruge s područja Općine Dežanovac s kojima će ovih dana biti upriličeno potpisivanje Ugovora.

Zahvala kolegama

- Općinsko vijeće je održalo sveukupno 16 sjednica u ovom sazivu na kojima su doneseno važne teme, a gotovo sve Odluke donesene su jednoglasno, što dovoljno govori o slozi, povjerenju i jednom cilju koji svi imamo, a to je dobrobit Općine Dežanovac. Ovom prilikom bi se zahvalila predsjedniku vijeća, svim vijećnicama i vijećnicima na radu, kao i kolegicama i kolegama koji svakodnevno rade za boljitak Općine.

Svim žiteljima Općine Dežanovac želimo čestitati Dan Općine sa željom da zajedništvom, međusobnim razumijevanjem i upornim radom učinimo Općinu Dežanovac ugodnu za življenje svih nas, poručila je zamjenica Kristina Kubišta.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!