Fotografija: Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

Dan Europe i pobjede nad fašizmom: "U Pakracu odana počast žrtvama 2. svjetskog rata"

Obilježavamo i Dan Europe te odajemo počast borcima koji su dali svoj doprinos u stvaranju Europske unije te okončali Drugi svjetski rat u Europi, kazao je Dragan MarinPolaganjem vijenaca ispred spomenika „Ranjenom borcu“ odnosno žrtvama Drugog svjetskog rata, jučer je u organizaciji Udruge antifašističkih boraca i antifašista Pakrac-Lipik obilježen Dan Europe i pobjede nad fašizmom, piše Pakrački list.

Osim organizatora, vijence su položile i delegacije SDP-a Lipik i SDSS-a Pakrac te Mirsada Popović Damjanović, zamjenica gradonačelnice Grada Pakraca ispred srpske manjine.

Dan Europe

Nakon minute šutnje u počast žrtvama Drugog svjetskog rata, prisutnima se obratio predsjednik Udruge antifašističkih boraca i antifašista Pakrac-Lipik, Dragan Marin.

-Okupili smo se ovdje kako bismo odali počast pobjednicima nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu koji je potresao Europu od 1939. do 1945. godine. Ujedno obilježavamo i Dan Europe te odajemo počast borcima koji su dali svoj doprinos u stvaranju Europske unije te okončali Drugi svjetski rat u Europi te se nadam da se vidimo 22. lipnja u istom broju, poručio je, piše Pakrački list.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!