Fotografija: Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar
Galerija
Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar

Dan državnosti svečano će biti obilježen u Daruvaru i Bjelovaru: "Prisjetimo se palih vitezova"

Povijesna postrojba Bjelovarski graničari – Husari obilježit će Dan državnosti tradicionalnim konjičkim maratonom od Spomen-područja Barutana do PeščenikaIz Daruvara i Bjelovara obavještavaju sve svoje sugrađane o načinu na koji će se obilježiti sutrašnji Dan državnosti. Ujedno pozivaju sve građane da im se pridruže na proslavi ovoga važnoga datuma za hrvatsku povijest.

Foto: Predrag Uskoković
Foto: Predrag Uskoković

- Pozivamo sve da povodom Dana državnosti odamo počast svima koji su poginuli u obrani. U 9,00 sati bit će polaganje cvijeća i paljenje svijeća kod spomenika braniteljima Daruvara u parku Antuna Jankovića, poručuju iz Grada Daruvara.

Bjelovar

Igor Crnomarić, predsjednik Odbora za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji Grada Bjelovara također je pozvao sve svoje sugrađane na obilježavanje 30. svibnja, Dana državnosti Republike Hrvatske.

Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo
Polaganje vijenaca u središnjem gradskom parku/ Foto: Grad Bjelovar
Polaganje vijenaca u središnjem gradskom parku/ Foto: Grad Bjelovar

- U 8,15 sati je okupljanje u središnjem gradskom parku, na Trgu Eugena Kvaternika, u 8,30 sati bit će zajedničko polaganje lovorovog vijenca pokraj spomenika poginulim hrvatskim braniteljima, a u 9,10 sati položit ćemo vijence na groblju Borik pokraj križa. Vijenac polaže Udruga roditelja poginulih hrvatskih branitelja Bjelovarsko-bilogorske županije, poručio je.

Program na Barutani

Povijesna postrojba Bjelovarski graničari – Husari obilježit će Dan državnosti tradicionalnim konjičkim maratonom od Spomen-područja Barutana do Peščenika.

U 10,00 sati bit će polaganje vijenca na Spomen-području Barutana, molitva, kratko obraćanje. U 10,30 sati bit će start konjičkog maratona od Barutane do Bilo - Peščenika (Općina Sokolovac).

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!