Fotografija: Slijeva: Zamjenica gradonačelnika Vanda Cegledi, Patricie, Nia i Marko Novak, gradonačelnik Damir Lneniček/ Foto: Tomislav Kukec/MojPortal/Foto: Tomislav Kukec
Galerija
Slijeva: Zamjenica gradonačelnika Vanda Cegledi, Patricie, Nia i Marko Novak, gradonačelnik Damir Lneniček/ Foto: Tomislav Kukec/MojPortal/Foto: Tomislav Kukec

Lneniček i Cegledi obišli Niu, prvu bebu rođenu 2024: "Daruvar je odlično mjesto za dijete"

Majka malene Nie, Patricie, u Daruvar je došla iz Češke i to iz Praga, još prije pet godina. Marko je njena srednjoškolska ljubav. Ovdje je osim ljubavi pronašla i priliku za ugodan, miran životDaruvarski gradonačelnik Damir Lneniček i njegova zamjenica Vanda Cegledi obišli su u srijedu obitelj Husak-Novak, odnosno, malenu Niu koja je rođena 6. siječnja, postavši tako prva daruvarska beba u 2024. godini. 

Već po običaju, gradonačelnik i predstavnici Grada bebu su obišli dva i pol mjeseca nakon rođenja, a donijeli su i vreću s prigodnim darovima te potrepštinama za novorođenče. Radosni mladi roditelji, mama Patricie Husak i tata Marko Novak dočekali su ih pićem i zakuskom. 

"Jako je mirna"

Mama je gradonačelniku tako ispričala kako Nia odlično napreduje. 

Mama Patricie kaže da malena Nia odlično napreduje/ Foto:Tomislav Kukec/MojPortal
Mama Patricie kaže da malena Nia odlično napreduje/ Foto:Tomislav Kukec/MojPortal
Nia u naručju roditelja Patrricie i Marka/ Foto:Tomislav Kukec/MojPortal
Nia u naručju roditelja Patrricie i Marka/ Foto:Tomislav Kukec/MojPortal

- Prilikom rođenja bila je teška 2930 grama i dugačka 47 centimetara. Onda je malo izgubila u prvim tjednima, ali sada je super. Veoma je mirna, gotovo nikad ne plače. Svi su nas plašili da nećemo spavati i da su prvi mjeseci jako teški, a Nia je zapravo super - rekla je kroz smiješak 25-godišnja Patricie. Dok je odgovarala na pitanje planira li još djece, gradonačelnik Lneniček sa strane je smiješeći se pokazivao pet prstiju. Patricie je rekla kako još nemaju ništa u planu, vidjet će što će i kako biti, sada je najvažnije brinuti se o kćerkici. 

Patricie je, inače, u Daruvar došla iz Češke i to iz Praga, još prije pet godina. Marko je njena srednjoškolska ljubav, zajedno su devet godina. Upoznali su se preko roditelja jer je Patricijin otac iz Daruvara, a majka iz Praga. Ovdje je osim ljubavi pronašla i priliku za ugodan, miran život. Otvorila je kozmetički salon Paty's u kojem radi, uz nju, ukupno pet osoba. 

Nia je prvo dijete u obitelji/ Foto: Tomislav Kukec/MojPortal
Nia je prvo dijete u obitelji/ Foto: Tomislav Kukec/MojPortal

- Doduše, imamo baby boom u salonu, od nas pet, tri smo na porodiljnom, a dvije žene rade. Daruvar je odlično mjesto za odgajanje djeteta. Mislim, velike su razlike u nekim stvarima u odnosu na Prag, tamo se u vrtić ide od treće godine, ovdje već s godinu dana. Ima nekih razlika, teško je reći gdje je bolje, ali nama je ovdje lijepo - kazala je Patricie na zadovoljstvo gradonačelnika. 

On je dodao kako mu je najljepši prizor kada, za toplijih dana, daruvarskim ulicama šeću bračni parovi s malom djecom u kolicima jer je to znak da grad ne stagnira već mu broj stanovnika raste. 

Mama Patricie i malena Nia/ Tomislav Kukec/MojPortal
Mama Patricie i malena Nia/ Tomislav Kukec/MojPortal

Pomagati mlade obitelji

- To su sjajne obitelji, poput ove u kojoj smo danas. Obitelji koje ostaju u Daruvaru, žive i rade ovdje, zapošljavaju druge ljude i doprinose našem gradu, ujedno povećavajući i broj stanovnika svojom djecom - rekao je gradonačelnik dodajući da će Grad nastaviti na brojne načine podupirati mlade obitelji. 

Malena Nia raznježila je i zamjenicu gradonačelnika Vandu Cegledi koja je ponosnoj majci u ime Grada poklonila raskošni cvjetni buket. Nju je zanimalo kako beba napreduje, je li mirna i ima li bilo kakvih problema.

Da kucnemo u drvo, rekli su svi, Nia je zdrava i snažna, a njezine okice zainteresirano su gledale oko sebe na izaslanstvo koje joj je stiglo u prvi službeni posjet. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!