Fotografija: Ekipa iz Inkuzije i njihova zastupnica Gorana (lijevo)/Foto: Martina Čapo
Galerija
Ekipa iz Inkuzije i njihova zastupnica Gorana (lijevo)/Foto: Martina Čapo

Damir iz bjelovarske Inkluzije postao volonter: "Želim se osjećati korisno"

Svima koji se dvoume oko odluke trebaju li negdje volontirati, poručio bih da svakako dođu. Neka daruju barem lijepu i toplu riječ, poručuje Damir FlanjkaBJELOVAR – „Došao sam jer mi se to čini vrlo humano. Htio sam pomoći i izaći u susret zaposlenicima Crvenog križa koliko god ja to mogu. Htio sam naprosto doprinijeti, osjećati se korisnim“, ovim nam je riječima Damir Flanjak iz Centra za inkluziju Bjelovar objasnio zašto je odlučio volontirati u bjelovarskom Crvenom križu.

Pakiraju pakete

Naime, Damira i još nekoliko korisnika Inkluzije zatekli smo u prostoru Crvenoga križa Bjelovar kako pakiraju mnogobrojne pakete pomoći za potrebite. Svi su se oni dobrovoljno javili, a iako im je to bio prvi put, zasigurno neće biti i posljednji, svi su se oko toga složili.

Damir Flanjka (u sredini)/Foto: Martina Čapo
Damir Flanjka (u sredini)/Foto: Martina Čapo

-Siguran sam da ću ponovno doći. Svima koji se dvoume oko odluke trebaju li negdje volontirati, poručio bih da svakako dođu i da pomognu ljudima kojima je pomoć potrebna, koji ne mogu sami nešto učiniti. Neka od sebe daruju barem lijepu i toplu riječ, zaključio je Damir kojega je volontiranje uistinu obradovalo.

Prvi, ali ne i zadnji put

Gorana Radić, zastupnica u Centru za inkluziju i socijalne usluge Bjelovar pojasnila nam je kako su se po prvi put uključili u volontiranje.

Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo

-Sjetili smo se kako u Crvenom križu zasigurno imaju puno posla jer dolazi Uskrs i pakiraju se paketi za potrebite. Odlučili smo pomoći koliko god možemo. Dva dana smo dolazili zajedno, a treći dan korisnici Inkluzije doći će sami, bez naše stručne pratnje. Oni to mogu, ponosna je zastupnica Gorana otkrivši kako korisnici stalno govore da žele negdje nekome pomagati. Stoga je ovo bila odlična prilika za to.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!