Fotografija: Župan Damir Bajs i predsjednik županijskog HDZ-a Miro Totgergeli/Foto: Arhiva
Župan Damir Bajs i predsjednik županijskog HDZ-a Miro Totgergeli/Foto: Arhiva

Damir Bajs NL: "Totgergeli i Marušić zazivaju poštenje, a stranka im je osuđena za korupciju"

"Predstojnik Zavoda za mirovinsko osiguranje u Bjelovaru Marko Marušić izjavio je da se bori protiv fotelja, ali jednu je zatražio za sebe", stoji u priopćenju Damir Bajs NL-aIz izbornog stožera Damir Bajs Nezavisne liste poslali su priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

"Predsjednik ŽO HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije Miro Totgergeli i HDZ-ov kandidat za župana Marko Marušić u svojem priopćenju pozivaju se na poštenje i borbu protiv korupcije po čemu je HDZ nadasve poznat. No, kada već govorio o tome onda moramo naznačiti da je HDZ jedina politička stranka u Republici Hrvatskoj osuđena za korupciju, a vezano uz aferu Fimi medije gdje je prvostupanjskom odlukom osuđena za korupciju. Tako je HDZ-u izrečena kazna da mora platiti 3,5 milijuna kuna kazne i da mora vratiti 14,6 milijuna kuna zbog korupcije (LINK).

Kronologija događaja

Predsjednika županijskog HDZ-a Miru Totgergelija Zdravko Pamić jedan od najvećih hrvatskih stručnjaka za energetske kabele optužio je za korupciju pri kupovini kablova za HEP tvrdeći da je odgovoran za ugrađivanje nepouzdanih kablova u HEP-ovu mrežu. Zdravko Pamić je do detalja ispričao kompletnu kronologiju događaja nazivajući ju, ne samo političko-poslovnim nasiljem nad njegovom stručnošću i znanjem, već i korupcijskim djelima što objavio je državni tjednik Nacional.

Protiv HDZ-ovog kandidata za župana Marka Marušića ravnatelj Opće bolnice Bjelovar prim. Ali Allouch zbog lažnih optužbi i klevete kao i zaštite ugleda i časti podnio je kaznene prijave (LINK).

Protiv HDZ-ov kandidata za župana Marka Marušića predstojnika bjelovarskog Zavoda za mirovinsko osiguranje hrvatski ratni vojni invalid Mile Štrk podnio je kaznenu prijavu USKOKU zbog tri puta izgubljene dokumentacije u tom istom Zavodu za mirovinsko osiguranje kojemu je Marušić na čelu (LINK)

Natječaj za predstojnika

Predstojnik Zavoda za mirovinsko osiguranje u Bjelovaru Marko Marušić izjavio je da se bori protiv fotelja, ali jednu je zatražio za sebe. U  sučeljavanju s njegovim protukandidatom Damirom Bajsom izjavio je, iako je u tijeku natječaj za predstojnika Zavoda za mirovinsko osiguranje u Bjelovaru, za koji nisu još ni objavljena imena tko se javio, a kamoli tko je izabran, da će on biti perjanica tog Zavoda i da će voditi Zavod za mirovinsko osiguranje u Bjelovaru. HDZ-ovci uvijek znaju tko će dobiti fotelju, tako da se o svojoj fotelji očito pobrinuo iako natječaj još uvijek nije završen (LINK).

Kada govorimo o koalicijama i potporama treba reći da je jednog emisara kojeg Marko Marušić nije htio imenovati rekao da je primio, a sada kaže da toga nije bilo, jer očito HDZ se drži one stare da nije lagao, već da samo nije govorio istinu (LINK).

To je ta HDZ-ova ekipa koja izlazi na izbore. Zašto je primio emisara SDP-a usred noći, možda da napravi plavo-crvenu koaliciju. SDP je to kasnije demantirao tako da mi znamo da je onda lagao.

I za kraj kandidat Marko Marušić nikada se zapravo i nije želio sučeliti jedan na jedan sa županom Damirom Bajsom, jer od pet sučeljavanja bio je samo na dva.

Konkretni rezultati

Dragi sugrađani, dragi prijatelji, s podrškom najvećeg broja partnera u Hrvatskoj na ovim izborima iznijeli smo konkretne rezultate i sva obećanja koja smo ostvarili kako bismo našu županiju učinili boljom nego što smo je preuzeli od HDZ-a! 

Ne dopustimo da nas stranačka mašinerija jedne političke opcije ponovno vrati unazad! 

Zato je važno da u nedjelju 30.svibnja izađete i na listi za župana zaokružite broj 1! Time birate  zajedništvo i suradnju kao jedini put razvoja županije, a ne prazna obećanja i naloge koji dolaze iz središnjice HDZ -a. #zajošboljužupaniju", stoji u priopćenju Damir Bajs Nezavisne liste.