Fotografija: Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i Željko Held, predsjednik ŽO Stranke umirovljenika/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i Željko Held, predsjednik ŽO Stranke umirovljenika/ Foto: Deni Marčinković

Damir Bajs Nezavisna lista potpisala koalicijski sporazum sa Strankom umirovljenika

Sve ono što smo obećali prije četiri godine, a to je prvenstveno financiranje umirovljeničkih udruga u svrhu poboljšanja kvalitete njihovog života, smo i ispunili, rekao je župan Damir BajsNakon što je prije točno tjedan dana Damir Bajs Nezavisna lista sklopila suradnju s Hrvatskom strankom umirovljenika, danas je isto učinjeno i sa Strankom umirovljenika.

Potpisom koalicijskog sporazum nastavljena je suradnja ove dvije stranka sklopljena prije točno četiri godine.

Povećana izdavanja

- Sve ono što smo obećali prije četiri godine, a to je prvenstveno financiranje umirovljeničkih udruga u svrhu poboljšanja kvalitete njihovog života, smo i ispunili. Upravo to i je razlog zašto suradnju nastavljamo i dalje. Također, želim reći da u 2020. godini, unatoč korona krizi, povećali smo izdvajanja za naše sugrađane treće životne dobi. Nadalje, osnovan je i Odbor za umirovljenike pri Županijskoj skupštini te imamo i savjetnicu župana za umirovljenike - rekao je župan Damir Bajs pa nastavio:

- Pomoć umirovljenicima dolazi i kroz niz drugih programa, a ne samo pomoću sredstava iz županijskog proračuna. Nekih od tih programa su Zaželi te Pomoć u kući, a iznosi koje smo osigurali iz EU fondova u tu svrhu među najvećima su u Hrvatskoj. Treba reći i to da su u vrijeme korone svi domovi za starije, bilo da je riječ o privatnim ili javnim, od Županijskog stožera dobili svu zaštitnu opremu. Podsjetio bih i na to da smo jedina županija koja je uskočila u pomoć Dom za starije i nemoćne u Daruvaru, istaknuo je župan Damir Bajs te dodao da su trenutno procijepljeni svi korisnici domova, kao i svi zaposlenici, koji su se htjeli cijepiti.

Najveći iznos

Potvrdu dobre suradnje Stranke umirovljenika i aktualnog bjelovarsko-bilogorskog župana potvrdio je i predsjednik županijskog ogranka te stranka Željko Held.

- Kao što je župan rekao, iza nas je odlična četverogodišnja suradnja. Prije osam godina, dok nismo bili u koaliciji u Županijskoj skupštini, također smo jako dobro surađivali i žao mi je što do ove suradnje nije došlo i ranije. Što god sam trebao za naše umirovljenike, koju god pomoć da sam zatražio od županijskih službi, uvijek sam nailazio na razumijevanje te su svi problemi umirovljenika uvijek bili riješeni. Moram ponoviti da je iznos, relativan kao i apsolutan, koji je uložen za umirovljeničku populaciju od strane županije, uistinu najveći u Hrvatskoj, na čemu im se svima još jednom zahvaljujem, rekao je Željko Held.

Prilikom potpisivanja sporazuma moglo se čuti obostrano zadovoljstvo realizacijom projekta nove zgrade bjelovarske bolnice, kao i velike energetske obnove Doma za osobe u Bjelovaru.