Fotografija: Željko Held, Marijan Žiher, Damir Bajs, Zlatko Barila/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Željko Held, Marijan Žiher, Damir Bajs, Zlatko Barila/ Foto: Deni Marčinković

Damir Bajs Nezavisna lista okupila sve umirovljeničke stranke

PN: Suradnja svih umirovljeničkih stranaka na istoj listi, jedinstvena je u Hrvatskoj, moglo se čuti prilikom današnjeg potpisivanja ugovoraPotpisivanjem sporazuma sa strankom Blok umirovljenici zajedno, Damir Bajs Nezavisna lista ponovno je oko sebe okupila sve tri umirovljeničke stranke. Između ostalog, prilikom današnjeg potpisivanja na kojemu su sudjelovali predstavnici svih umirovljeničkih stranaka, moglo se čuti da je ovo jedinstveni primjer u Hrvatskoj da na istoj listi participiraju sve umirovljeničke stranke.

Više od obećanog

 – Naš aktualni župan doista ima poštovanje prema generacijama koje su puno dale u razvoju našeg društva. Ovo su treći izbori na kojima podržavamo župana Bajsa. U godinama iza nas dobili smo i više od obećanog, a budući program bit će još bogatiji za umirovljenike, rekao je predsjednik županijskog odbora Hrvatske stranke umirovljenika Zlatko Barila. 

Zadovoljstvo novom suradnjom istaknuo je i Željko Held, prvi čovjek županijske organizacije Stranke umirovljenika. – U 30 godina naši predsjednici na nacionalnoj razini nisu se uspjeli ujediniti i pokušali nešto zajedno napraviti, a nama to uspijeva. Upravo to dokaz je da župan Bajs ima razumijevanja i da poštuje našu populaciju. Ponovit ću, nikada još nisam naišao na zatvorena vrata te smo uvijek uspjeli postići sve ono što smo zahtijevali, kazao je Željko Held, predsjednik županijske organizacije Stranke umirovljenika.

Suradnja svih umirovljeničkih stranaka na istoj listi jedinstvena je u Hrvatskoj, čulo se na današnjem potpisivanju sporazuma/ Foto: Deni Marčinković
Suradnja svih umirovljeničkih stranaka na istoj listi jedinstvena je u Hrvatskoj, čulo se na današnjem potpisivanju sporazuma/ Foto: Deni Marčinković

Pobjedi aktualnog župana na predstojećim lokalnim izborima nadaju se i u Bloku umirovljenici zajedno, – Ovo je samo nastavak korektne suradnje s našim županom. U budućnosti se nadamo da će ona biti još i bolja, a ono čemu se najviše nadamo je udruženju svih umirovljenika u jednu stranku, bez obzira na to kako će ta stranka zvati, kratko je poručio prvi čovjek županijske organizacije BUZ-a Marijan Žiher. 

Bolji životni uvjeti

Aktualni bjelovarsko-bilogorski župan prilikom potpisivanja ugovora naglasio je da suradnja koju njegova lista ostvaruje nije uobičajena za hrvatsku politiku, s obzirom na to su njihovi partneri uvijek isti.

– Kao što smo već čuli, ovo je jedinstveni primjer suradnje svih umirovljenika, a sve u cilju ostvarivanja dobrobiti za naše sugrađane treće životne dobi. Što se tiče programa, moram naglasiti da sve što smo do sada najavili to smo i ostvarili. Naša županija među vodećima je u izdvajanjima za umirovljenike, čime stvaramo okvir za poboljšanje životnih uvjeta, poput brige o zdravstvenom sustavu,  istaknuo je župan Damir Bajs.

Za kraj, dodao je i to da se ova suradnja na županijskoj razini očekuje i u većini gradova i općina.