Fotografija: Foto: MojPortal.hr
Foto: MojPortal.hr

Damir Bajs Nezavisna lista: "Bankrot predizbornih obećanja HDZ-a i HSLS-a"

"HSLS-u kao glavnom podupiraču HDZ-a u BBŽ-u ni na koji način ne smeta bankrot i propast predizbornih obećanja koje su kao koalicija dali", stoji u priopćenjuDamir Bajs Nezavisna lista poslala je priopćenje medijima u kojem komentira financijsku situaciju u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji povodom jučerašnjeg istupa HSLS-a u kojem su liberali zaključili da je Županija u tehničkom bankrotu te poručili da ne znaju kako će se to sanirati. 

Priopćenje Damir Bajs Nezavisne liste prenosimo u cijelosti.

"HSLS-u kao glavnom podupiraču HDZ-a u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji ni na koji način ne smeta bankrot i propast predizbornih obećanja koje su kao koalicija dali. 

Bilo ih je puno prisjetimo se nekih.  

Sada je bitno dovršiti i kvalitetno opremiti županijsku bolnicu bez novog zaduživanja građana, smanjiti financijske izdatke za županijsku upravu, smanjiti plaću županu, povećati potpore umirovljenicima i možda najvažnije kroz EU fondove ili nacionalna sredstva bitno povećati projekte na području BBŽ. 

Bolnica jest dovršena, ali od opremanja i korištenja ništa. To je uteg oko vrata župana i HSLS-a. Umjesto smanjenja financijskih izdataka za županijsku upravu imamo povećanje za oko 4 milijuna kuna, a o tome da bi si župan smanjio plaću niti govora. 

Potpore umirovljenicima smanjene su na minimum, a od nekih novih započetih EU projekata, u ovih skoro godinu dana, niti traga niti glasa.  

Predsjednica skupštine  Ivana Jurković – Piščević čudi se materijalima koje je sama svojim potpisom predložila jer u istima se produžuje korištenje cash pullinga – zajedničkog proračuna na kojem su proračunska sredstva i ujedno niz kratkoročnih kredita.

Ujedno nije sigurna niti je li je to zakonito niti hoće li sama glasovati za vlastite prijedloge. 

O financijama Županije tek je sada nešto saznala iako je financijsko izvješće proračunskih i izvanproračunskih korisnika BBŽ predano 15. veljače 2022., a nakon toga sukladno Zakonu, objavljeno na internetskim stanicama BBŽ.  

Međutim sasvim sigurno o financijskom stanju govori sama činjenica da je Županija uvijek na svom računu bila u plusu, barem prema županovim podacima te da nikada nije na svom računu bila u minusu. 

Ta kuknjava HDZ-a i župana oko financija kojem se pridružuje  HSLS je bacanje prašine u oči i služi tome da se prikrije, nakon toliko vremena, jedini bankrot, a to je bankrot HDZ-ovih i HSLS-ovih obećanja", stoji u priopćenju Damir Bajs Nezavisne liste.