Fotografija: Damir Bajs/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Damir Bajs/ Foto: Deni Marčinković

Damir Bajs i službeno najavio lov na još jedan mandat po geslom: "Za još bolju županiju!"

"Još uvijek nismo čuli nikakav program od niti jednog kandidata, već samo kritike i neistine. Pred nama je sada završiti one projekte koje smo započeli", poručio je Damir BajsAktualni župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs danas je u središnjem gradskom parku i službeno najavio svoju kandidaturu za peti mandat na čelu Bjelovarsko-bilogorske županije. Podršku aktualnom županom tom prilikom iskazali su i predstavnici šest stranka s kojima je potpisan koalicijski sporazum. Prema riječima Damira Bajsa, spomenuta koalicija ujedno je i najveća u Republici Hrvatskoj.

- Županiju sam preuzeo prije osam godina od sadašnje oporbe, koju sam tada pobijedio kao nezavisni kandidat, a isto ću pokušati učiniti i ovaj put. U tom periodu naša županija bila je zadnja po povlačenju sredstava iz Europske unije, zadnja po ulaganju u zdravstvo i školstvo, odnosno županija u kojoj su svi gospodarski pokazatelji bili u crvenom. Danas su se stvari bitno promijenile. U ovom trenutku kada govorimo o županijski vođenim projektima treći smo županija po povlačenju sredstva iz fondova EU, po ulaganju u školstvo smo drugi, a što se zdravstva tiče gradimo najveći objekt u ovom dijelu Hrvatske, kazao je Damir Bajs.

Smanjena nezaposlenost

Što se gospodarstva tiče, aktualni župan istaknuo je da je prije osam godina u županiji bilo oko 14 tisuća nezaposlenih osoba, dok danas ta brojka iznosi nešto više od tri tisuće. Nadalje, kazao je da se u našoj županiji dogodilo veliko povećanje zaposlenosti u gospodarstvu i obrtništvu, međutim još uvijek nismo u poziciji u kojoj trebamo biti. Recimo i to da se župan Bajs osvrnuo i na ostale kandidate.

Župan Bajs i parteri/ Foto: Deni Marčinković
Župan Bajs i parteri/ Foto: Deni Marčinković

- Još uvijek nismo čuli nikakav program od niti jednog kandidata, već samo kritike i neistine. Pred nama je sada završiti one projekte koje smo započeli, poput nove zgrade Opće bolnice Bjelovar, Glazbene škole te Centra kompetentnosti pri Medicinskoj školi Bjelovar. Pored toga moramo napraviti iskorak, poput dodatnog povlačenja EU sredstva, izgraditi agro centar u sklopu kojeg je i hladnjača te uspostaviti novi oblik zdravstvenog turizma u Daruvaru, kazao je Bajs te da će i u idućem mandatu nastaviti voditi brigu o najstarijim stanovnicima županije.

Dugogodišnja suradnja

Dobru suradnju s aktualnim županom te podršku u lovu za još jedan mandat u ime načelnika  istaknuo je i načelnik Općine Veliko Trojstvo Ivan Kovačić. 

- Govorim u ime HSS i to onog koji nema pridjeva, onog kojeg su osnivali moje prabake i pradjedovi. Koaliciji s Damirom Bajsom pristupili smo jer su njegova djela i postignuća na tragu onoga za što se zalaže pravi HSS. Iako nismo uvijek pripadali istim političkim opcijama, uvijek smo uspješno surađivali, jer posao rade ljudi, a ne politika, istaknuo je Kovačić spomenuvši općinske projekte napravljene u suradnji sa Županijom, poput dogradnje škole, izgradnju cesta, projekta Zaželi i drugih.

Ivan Kovačić/ Foto: Deni Marčinković
Ivan Kovačić/ Foto: Deni Marčinković

Zadovoljstvo postignutom suradnjom s aktualnim županom u ime umirovljeničkih udruga iskazao je Nedjeljko Kuštović, koji je tom prilikom kazao da je čvrsto uvjeren u pobjedu.

-Iako smo populacija treće životne dobi itekako smo zainteresirani za brojne projekte, a u županu Bajsu prepoznali smo dobrog partnera za njihovu realizaciju. Veseli me što i u ovakvim vremenima okupila velika koalicija te se nadam da ćemo uspjeti napraviti sve ono što nam je možda do sada promaknulo, zaključio je Kuštović.

Nedjeljko Kuštović/ Foto: Deni Marčinković
Nedjeljko Kuštović/ Foto: Deni Marčinković