Fotografija: Planinarenje na Petrov vrh pod simpatičnim imenom
Galerija
Planinarenje na Petrov vrh pod simpatičnim imenom "Dame na vrhu", održat će se ove subote, 9. ožujka s početkom u 9 sati/Foto: Privatni album

DAME NA VRHU Tanja Novotni Golubić vodi žene na Petrov vrh: "Ukradite jedan dan za sebe"

"Tek kada smo odmorne i relaksirane, onda smo onakve kakve zapravo uvijek trebamo biti. Važno se zaustaviti, odmaknuti od gužve i stresa, a boravak u prirodi je jedino što nam u tome može pomoći", kaže Novotni GolubićDARUVAR – Daruvarčanka Tanja Novotni Golubić, inače zamjenica župana za češku nacionalnu manjinu, smislila je kako žene povodom Međunarodnog dana žena mogu darivati same sebe. I to najboljim mogućim poklonom – boravkom u prirodi, na zraku, uz druženje i opuštanje.

Naime, nakon jednog i više nego uspješnog izleta na Petrov vrh sa svojim prijateljicama, došla je na ideju kako bi svim ženama (dobrodošli su i muškarci) prijalo nešto slično.

Odmak od stresa

- Bilo nam je jako lijepo, prošetale smo do Petrovog vrha, gore popile čaj i kavu, malo se družile, uzele vrijeme za sebe i vratile se doma. To nas je jako obogatilo. Ponekad mislimo da moramo organizirati velike proslave ili događanja, a zapravo je užitak u malim stvarima. Tek kada smo odmorne i relaksirane, onda smo prave, kakve zapravo uvijek trebamo biti. Važno se zaustaviti, odmaknuti od gužve i stresa, a boravak u prirodi je jedino što nam u tome može pomoći, pojašnjava nam Novotni Golubić i dodaje kako je Međunarodni dan žena idealan povod za ovakvim događajem.

Dan je to kada će žene dobivati poklone od drugih, ističe dožupanica i dodaje kako je ovo dar koji bi mogle pokloniti same sebi. Interesa već, kaže, ima.

Planinarenje na Petrov vrh pod simpatičnim imenom "Dame na vrhu", održat će se ove subote, 9. ožujka s početkom u 9 sati. Okupljanje je na kraju Daruvarkih vinograda.

Foto: Tanja Novotni Golubić
Foto: Tanja Novotni Golubić

- Žene zovu i interesiraju se. Puno njih zanima mogu li povesti i djecu. Čak imamo i poziv jednog muškarca. Sve u svemu, više od očekivanog. Dosad sam imala 30-ak poziva što je lijepa brojka, kaže Novotni Golubić kojoj će biti zanimljivo gledati hoće li žene naposljetku uspjeti ukrasti taj jedan dio dana samo za sebe. Hoće li nekoliko sati pobjeći od silnih obveza.

Uživanje u prirodi koja se budi

- Pozivam sve, prvenstveno žene, da mi se pridruže na planinarenju na Petrov vrh. Ovo neće biti samo izlet u prirodu, već prilika za povezivanje, inspiraciju i podršku među ženama. Želimo stvoriti prostor za međusobno povezivanje i razmjenu iskustava, promovirati važnost zajedništva među ženama, naglašavajući snagu koja proizlazi iz podrške, mentorstva i suradnje u ostvarivanju osobnih i profesionalnih ciljeva, ali i pozvati žene da se zabave, opuste i uživaju u prirodi koja se budi.

OKUPLJANJE: na kraju Daruvarskih vinograda

DUŽINA STAZE: oko 10 km

ZAHTJEVNOST: prilagođena sudionicama

ŠTO PONIJETI SA SOBOM: vodu, hranu, slojevitu odjeću, udobnu i čvrstu obuću

OSIGURANO: pratnja iskusnih planinarki, kava i čaj za sve sudionice u Planinarskom domu

DOBROVOLJNE AKTIVNOSTI NA VRHU:

- čitanje stihova, citata, narodnih poslovica na temu žena, njihove snage, uloge i doprinosa društvu (molim sve zainteresirane sudionice da sa sobom ponesu svoje omiljene citate, poslovice ili stihove...)

- krug zahvalnosti za uspješan dolazak na cilj

- zajedničko fotografiranje

VAŽNA NAPOMENA: planinarenje je na vlastitu odgovornost svake sudionice, stoga je važno da svaka žena bude svjesna vlastitih potreba, sposobnosti i ograničenja.

Molim svaku sudionicu da se adekvatno pripremi, ponese dovoljno vode, hrane i eventualno potrebne lijekove kako bi se osiguralo udobno i sigurno iskustvo tijekom planinarenja, poručuje Novotni Golubić.

POVRATAK S PETROVOG VRHA: prijevoz s Petrovog Vrha organizira se u vlastitom aranžmanu ili se zajedno vraćamo pješice.

OBAVEZNA PRIJAVA: na broj telefona 098825098 (Tanja).

U SLUČAJU KIŠE: planinarenje će biti otkazano.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!