Fotografija: Ne propustite novo događanje u gradu/Foto: Nikica Puhalo/OPG Pavičić
Galerija
Ne propustite novo događanje u gradu/Foto: Nikica Puhalo/OPG Pavičić

Cvjetna rapsodija u Grubišnom Polju: "Ne propustite prvi sajam cvijeća i naučite izraditi biljni terarij"

Stiže i najmanje dvanaest izlagača rukotvorina, a lokalna društva Češke Besede predstavit će specifičnosti svoje gatronomske ponude pa će biti nešto i za prizalogajitiGrubišno Polje po prvi puta će, 6. travnja, organizirati svoj Sajam cvijeća i sadnica. 

Na ovoj lijepoj manifestaciji koju organiziraju Grad i Turistička zajednica Južna Bilogora, moći će se ne samo uživati u razgledavanju šarenog cvijeća, već i ponešto naučiti.

Naime, osim bogatog sajma predviđene su i dvije radionice izrade biljnog terarija i to u 12 te u 14 sati, a svaka će imati po dvadeset polaznika. Radionice su za odrasle, a kako bi osigurali svoje mjesto na njima, potrebno se prijaviti na e-mail adresu tzpjuznabilogora@gmail.com. 

Sajam sadnica i cvijeća u Grubišnom Polju/ Foto: TZ Južna Bilogora
Sajam sadnica i cvijeća u Grubišnom Polju/ Foto: TZ Južna Bilogora

Sajam će se održati u vremenu od 10-16 sati.  Meterorolozi zasad vjeruju da će sajmu pogodovati lijepo vrijeme.

Potvrđeni brojni izlagači

Više nam je ispričala direktorica TZ Južna Bilogora Ivona Janota, koja je zadovoljna odazivom izlagača na sajam koji će se održati u Gradskom parku. 

- Sve je spremno i jako se veselimo našom prvom Sajmu cvijeća koji će oživjeti Gradski park. Sajmovi cvijeća popularni su u drugim gradovima, a mi smo ovime htjeli uvesti novo događanje u gradu i nadam se da će prerasti u tradiciju. Pogotovo nam je drago što bi nas, po svemu sudeći, trebalo poslužiti lijepo vrijeme pa očekujemo i velik broj posjetitelja - kaže Janota. 

Gradska uprava u Grubišnom Polju/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Gradska uprava u Grubišnom Polju/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

Doznajemo tako kako je zasad za subotu potvrđeno deset izlagača cvijeća koji su zatražili velike izlagačke prostore. Osim njih, stiže i najmanje dvanaest izlagača rukotvorina iz Grubišnog Polja, Bjelovarsko-bilogorske županije ali i Zagreba. Lokalna društva Češke Besede predstavit će specifičnosti svoje gatronomske ponude pa će biti nešto i za prizalogajiti. 

- Osmislili smo i Dječji kutak u kojem će se djeca čitavog dana moći kreativno izraziti. Što se radionice za odrasle tiče, u posljednje vrijeme jako su popularne "biljke u staklenci", odnosno biljni terariji. Polaznici radionica moći će tako naučiti kako se takvi terariji rade. Mi osiguravamo sav materijal, a polaznici će moći svoj terarij odnijeti kući, s obzirom da je to omiljen ukras u stanovima i kućama - kaže Janota. 

Panoramska fotografija Gradskog parka Grubišno Polje gdje će se održati Sajam cvijeća/ Foto: Ivan Kamber/ TZ Južna Bilogora
Panoramska fotografija Gradskog parka Grubišno Polje gdje će se održati Sajam cvijeća/ Foto: Ivan Kamber/ TZ Južna Bilogora

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!