Fotografija: Andy poziva sugrađane da svojim donacijama pomognu mladiću u oporavku/Foto: Privatni album/Cvjećarnica Andy
Galerija
Andy poziva sugrađane da svojim donacijama pomognu mladiću u oporavku/Foto: Privatni album/Cvjećarnica Andy

Cvjećarnica Andy pokrenula akciju za Karla: "Kupite ružu i donacijom pomozite mladom Pakračaninu"

"U cvjećarnici će biti postavljena kutija u koju možete ubaciti iznos za ružu i naravno ako ste u mogućnosti dodatnu donaciju. 20. svibnja objavit ćemo prikupljeni iznos i uplatiti ga Karlu na račun", kaže nam AndyDARUVAR – Daruvarska cvjećarka Andrijana Andy Vinković, poznata po brojnim humanitarnim akcijama, uključila se u još jednu. Ovoga puta za mladog Pakračanina Karla Kolara.

Andrijana se redovito uključuje u razne humanitarne akcije/Foto: Cvjećarnica Andy
Andrijana se redovito uključuje u razne humanitarne akcije/Foto: Cvjećarnica Andy

Naime, od danas pa sve do 19. svibnja, dakle punih 10 dana, svi građani u Cvjećarnici Andy mogu se pridružiti akciji za pomoć teško stradalom Karlu.

Stravična nesreća

Podsjetimo, Karlo je zadobio teške tjelesne ozlijede u stravičnoj prometnoj nesreći koja se 17. srpnja 2022. dogodila u pakračkoj ulici Kneza Branimira i od tada je gotovo potpuno nepokretan i vezan uz kolica. 

Karlo svakodnevno vježba s prilagođenim programom/
Karlo svakodnevno vježba s prilagođenim programom/
Karlo je potpuno ovisan o pomoći majke Sandre/Foto: Mario Barać/MojPortal.hr
Karlo je potpuno ovisan o pomoći majke Sandre/Foto: Mario Barać/MojPortal.hr

Kolarovi prikupljaju novac za zahtjevnu operaciju i 50-dnevnu rehabilitaciju u Bangkoku na Tajlandu za što je sveukupno potrebno prikupiti 190.000 eura. Operacijom bi mu kirurški bila ugrađena dva uređaja neurostimulatora, svojevrsna premošćivača koji bi povezivali signale iz mozga sa živčanim završecima i tkivom leđne moždine ispod razine ozljede, a konkretna poboljšanja se očekuju već u prva 3 do 4 dana nakon operacije. Potom slijedi 50-dnevna rehabilitacija kroz fizikalnu terapiju i personaliziranu radnu terapiju, odnosno vježbanje 4 do 5 sati dnevno. 

Nakon operacije 4 do 5 pet godina Karlo će morati jednom do dva puta godišnje odlaziti na Tajland na kontrole radi mapiranja uređaja i dodatne aplikacije matičnih stanica prema potrebi. Cijelu Karlovu priču pročitajte OVDJE. Mnogi su se nakon naše objave uključili u ovaj humanitarni val dobrote o čemu smo pisali OVDJE. No, novca treba još...

Kutija za Karla

- Svaka kupovina ruže postaje dio borbe za Karlovo liječenje. Svojom podrškom u našoj cvjećarnici, pomažete mu u borbi protiv bolesti. U cvjećarnici će biti postavljena kutija u koju možete ubaciti iznos za ružu i naravno ako ste u mogućnosti dodatnu donaciju. 20.05. objavit ćemo prikupljeni iznos i uplatiti ga Karlu na račun.

Kutija za donacije nalazi se u cvjećarnici/Foto: Cvjećarnica Andy
Kutija za donacije nalazi se u cvjećarnici/Foto: Cvjećarnica Andy

Vaša podrška Karlu i njegovoj obitelji znači cijeli svijet. Dođite i odaberite svoju ružu i učinite dobro djelo, poručuje Andy i zahvaljuje svojim sugrađanima što će srcem sudjelovati u ovoj skromnoj gesti.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!