Fotografija: Jedna od prijašnjih akcija bjelovarskog Crvenog križa/Foto: Crveni križ Bjelovar
Galerija
Jedna od prijašnjih akcija bjelovarskog Crvenog križa/Foto: Crveni križ Bjelovar

Crveni križ pokrenuo humanitarnu akciju za izbjeglice iz Ukrajine. Evo što im sve treba

Artikle s popisa koje želite donirati donesite u vrećici, a mi ćemo ih složiti u kutije i dostaviti ljudima. Popis artikala rezultat je dogovora s Crvenim križevima iz Ukrajine i okolnih zemalja, kažu iz Crvenog križaU cijelu Hrvatsku, pa tako i na područje Bjelovarsko-bilogorske svakodnevno dolaze nove izbjeglice iz Ukrajine i to u sve većem broju.

Stoga je Hrvatski crveni križ i sva pripadajuća društva počeo prikupljati materijalnu humanitarnu pomoć, točnije prehrambene i higijenske artikle, i to: 

HRANA: brašno, ulje, riža, šećer, kuhinjska sol, tjestenina, juha u vrećici, riblja konzerva, mesna konzerva i marmelada, hrana za bebe kašica i žitne kašice/pahuljice za djecu

HIGIJENA: sapun za ruke, gel za tuširanje, šampon za kosu, pasta za zube, četkica za zube, jednokratni brijač, higijenski ulošci, pelene za djecu, krema za djecu, šampon za djecu, dječja pasta za zube, dječja četkica za zube i higijenske vlažne maramice za djecu.

Donacije u najbližem Društvu

Građani koju mogu i žele pomoći izbjeglicama iz Ukrajine, navedene proizvode mogu donirati u najbližem društvu Crvenoga križa diljem Hrvatske, uz naglasak da trenutno nema potrebe za prikupljanjem odjeće i obuće. 

Popis artikala/ Foto: Crveni križ
Popis artikala/ Foto: Crveni križ

- Možete odabrati artikle s popisa koje želite i donijeti ih u vrećici, a mi ćemo ih složiti u kutije i dostaviti ljudima. Popis artikala rezultat je dogovora s Crvenim križevima iz Ukrajine i okolnih zemalja. Naime, tim Hrvatskog Crvenog križa koji je protekli vikend boravio u Ukrajini, provjerio je stanje izravno na terenu kako bi se uvjerio što je točno potrebno ljudima izbjeglima iz Ukrajine, kao i najbolji način za dostavu pomoći. U skladu s tim, ali i iskustvom rada s izbjeglicama koje su zaštitu potražile u Hrvatskoj, kreiran je popis potrebnih proizvoda i Hrvatski Crveni križ trenutno neće prikupljati ništa osim navedenoga, poručili su iz Crvenog križa.

Novčana pomoć

Podsjetimo, Hrvatski Crveni križ otvorio je i humanitarni telefon i svi oni koji žele pomoći mogu nazvati 060 9011 (Cijena poziva iznosi 6,25 kuna, u iznos je uključen PDV kao i naknada teleoperateru). I dalje je otvoren apel za pomoć izbjeglicama iz Ukrajine i oni koji žele pomoći mogu to učiniti uplatom na žiro račun:

IBAN: HR0923600001503056530

Poziv na broj odobrenja : 705

Banka: Zagrebačka banka d.d., Zagreb, Trg bana J. Jelačića 10

Primatelj: Hrvatski Crveni križ, Ulica Crvenog križa 14-16, Zagreb

Za uplate iz inozemstva BIC (SWIFT) kod: ZABAHR2XXXX