Fotografija: Osim slobodnih dana, darivatelji su oslobođenji plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja- žene nakon 25, a muškarci poslije 35 davanja krvi/Foto: KruGarešnica
Osim slobodnih dana, darivatelji su oslobođenji plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja- žene nakon 25, a muškarci poslije 35 davanja krvi/Foto: KruGarešnica

Crveni križ Garešnica: "Prikupili smo 10 bočica krvi više nego lani, imamo i novog darivatelja"

Čestitam novom darivatelji krvi. Riječ je o mladiću iz Kaniške Ive, on je Ivan Trputac. Uvijek smo sretni kada imamo nove članove, to znači da se krug dobročinitelja povećava, kaže LozinaU prvoj ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi, Crveni križ Garešnica prikupio je 114 bočica. To je za deset više nego u istom razdoblju prošle godine, čime izražavaju zadovoljstvo u tom Gradskom društvu, piše KruGarešnica.

I odaziv je, ističe ravnateljica Melita Lozina, bio dobar, iako je nakon tri desetljeća promijenjen dan provedbe- akcija je, naime, s utorka prebačena na ponedjeljak. Humana obitelj povećana je za jednog člana.

Novi darivatelj

-Čestitam jedinom novom darivatelji krvi koji nam se jučer priključio. Riječ je o mladiću iz Kaniške Ive, on je Ivan Trputac. Uvijek smo sretni kada imamo nove članove, to znači da se krug dobročinitelja povećava, kaže Lozina.

Odazvao se priličan broj zaposlenika tvrtki, a mogao se izmjeriti i šećer u krvi. Iduća prilika je početkom lipnja, dodaje ravnateljica Lozina te zahvaljuje svima koji su doprinjeli realizaciji.

-Stalno govorim da je dobro dok možemo pomoći. Vjerujem da moje mišljenje dijele svi ti ljudi koji su jučer samoinicijativno, dobrovoljno i humano pristupili. Odvojili su pola sata vremena i učinili dobro djelo. Hvala im svima i vidimo se za tri mjeseca, zaključuje Lozina.

Beneficije za darivatelje

Kao što je poznato, osim slobodnih dana, darivatelji su oslobođenji plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja- žene nakon 25, a muškarci poslije 35 davanja krvi.

To je potvrdila jedna od darivateljica, Sonja iz Garešnice koja je svojim dolaskom zaslužila oslobođenje od plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja i to do kraja svog života.

- Nisam zbog toga krenula. Započela sam zbog dva slobodna dana, a nastavila sam jer je doba osjećaj činiti dobro. Bez obzira na sve beneficije koje sam dobila, ja ću to činiti i dalje, ističe Sonja, piše KruGarešnica.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!