Fotografija: 
Foto: Tomislav Kristo/CROPIX
Foto: Tomislav Kristo/CROPIX

Crveni križ Garešnica organizira upis u registar darivatelja matičnih stanica: "Spasimo živote"

Akcija je u Garešnici u srijedu 10. travnja u Dnevnom centru Garešnica (bivši matični ured), a upisati se mogu sve zdrave osobe od 18 do 40 godina starostiPisali smo mnogo o neprocjenjivoj važnosti matičnih stanica, koliko često su one jedina nada oboljelima od malignih bolesti te kako je sve zapravo jednostavan i bezbolan postupak. 

Ipak, taj bezbolan postupak davanja epruvete krvi, koja će se pohraniti u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, ta mala neugodnost može nekome spasiti život. 

I zato Gradsko društvo Crvenog križa Garešnica u suradnji sa Zakladom Ana Rukavina pozivaju sve da se odazovu na akciju upisa u Registar.  Upis će se vršiti u srijedu 10. travnja od 12 do 14 sati u Dnevnom centru Garešnica (bivši matični ured) na adresi M. Humljana 11. 

Nosimo lijek u sebi

U Registar se mogu upisati sve zdrave osobe od 18 do 40 godina starosti. 

- Lijek je u nama, poruka je to svake akcije upisa u Registar. Njome zaklada želi podsjetiti građane kako u sebi nosimo lijek koji može spasiti živote. Do sada su iz Hrvatskog registra šansu za život dobile 172 osobe u Hrvatskoj i inozemstvu - poručuje ravnateljica Crvenog križa Garešnica Melita Lozina. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!