Fotografija: Uživanje umirovljenika na novouređenom izletištu/Foto: Matica umirovljenika Daruvar
Galerija
Uživanje umirovljenika na novouređenom izletištu/Foto: Matica umirovljenika Daruvar

Članovi pjevačke sekcije daruvarske Matice umirovljenika na izletu na Petrovom vrhu

"Baš nam je bilo lijepo. Uvijek imamo nekoga tko zna još nešto osim pjesama. Nas se dvadesetak dobro zabavilo i lijepo provelo. Svi su bili oduševljeni", kaže Mira BakarićPjevački zbor „Umirovljenik“ kao sekcija daruvarske Matice umirovljenika, organizirao je u utorak izlet na Petrov vrh za članove sekcije pa čak i one koji više ne pjevaju aktivno.

Izlet je organiziran za rastanak prije ljetne pauze, a sekcija je samoinicijativno došla na ideju počastiti se kroz ovu aktivnost. Druženje je trajalo od 9 pa do 15 sati, a s obzirom na zdravstveno stanje nekih članova, imali su organiziran prijevoz osobnim automobilima do Petrovog vrha.

- Uz kreativnu sekciju, pjevački zbor jedna je od najaktivnijih i najstarijih sekcija. Ovo nije prvi put da smo organizirali izlet. Zbor zna prirediti izlet barem jednom godišnje, a ovog puta je to bilo pred ljetnu pauzu jer smo organizirali tri putovanja na more. Prva destinacija je Dramalj-Crikvenica u razdoblju od 20. lipnja do 27. lipnja. Bili smo već u Postiri na Braču, a od 5. rujna do 12. rujna idemo na Starigrad Paklenicu - rekla nam je tajnica udruge Matica umirovljenika, Mira Bakarić.

Glazbeni sastav

Inače, članovi sekcije pjevali su pjesme iz postojećeg repertoara uz pomoć kajdanke, uglavnom ono što su uvježbavali ovih godina.

Odlična zabava uz harmoniku/Foto: Matica umirovljenika Daruvar
Odlična zabava uz harmoniku/Foto: Matica umirovljenika Daruvar

- Svi se trudimo pjevati, a vježbom se postiže još bolje pjevanje. Pjevamo stare gradske pjesme, češke pjesme i one naše mladosti. Imamo svog svirača na harmonici Vendela Vargu, voditeljicu zbora i stručnog dirigenta Esteru Cenger. Želja nam je oformiti jedan glazbeni sastav, ali ne možemo naći glazbenike, članove koji bi bili voljni svirati s nama pa tako pozivamo sve one koji žele svirati da nam se jave - kaže Mira Bakarić.

Uz pjesmu i vježbe

Osim što su pjevali, najstarija članica i bivša voditeljica zbora Milada Rašetić osmislila je igru tjelesnog vježbanja.

- Uz pjevanje, svi smo imali zadatak od naše bivše učiteljice Milade da osmislimo neku vježbu i tako smo zajedno vježbali. Baš nam je bilo lijepo. Uvijek imamo nekoga tko zna još nešto osim pjesama. Nas se dvadesetak dobro zabavilo i lijepo provelo. Svi su bili oduševljeni - rekla je Mira Bakarić.

Plesne večeri

U okviru projekta „Iskoristi svaki dan - Živi život aktivan“, kojeg Matica umirovljenika provodi, svaki mjesec organiziraju i plesne večeri.

Članovi pjevačke sekcije na izletu na Petrovom vrhu/Foto: Matica umirovljenika Daruvar
Članovi pjevačke sekcije na izletu na Petrovom vrhu/Foto: Matica umirovljenika Daruvar

- Jednu smo već održali u Društveno-kulturnom centru, a početkom kolovoza imamo drugu plesnu večer. Planiramo ih održavati svaki mjesec, ako nam to epidemiološke mjere dozvole. Ima nas oko pedeset pa plešemo i u vanjskom prostoru i unutra. 20. srpnja organiziramo izlet u Podgarić u vilu Garić. Uz glazbu ćemo tamo imati i ručak te cjelodnevno druženje. Veliki je interes za taj izlet tako da više nema slobodnih mjesta, a skupilo nas se 50-ak. Ljudi su željni putovanja i druženja, a pridružuju nam se polako i novi članovi - istaknula je.