Fotografija: knjiga žalosti povodom smrti počasnog izbornika Miroslava ćire Blaževića.
Foto: Tomislav Kristo/CROPIX
Galerija
knjiga žalosti povodom smrti počasnog izbornika Miroslava ćire Blaževića. Foto: Tomislav Kristo/CROPIX

Ćiru će ispratiti najviši državni i gradski vrh, kompletna momčad Dinama, predstavnici veleposlanstava....

Oproštaj jednog od najvećih hrvatskih velikana svih vremenaPosljednji ispraćaj Miroslava Blaževića bit će u 14.00 sati u Aleji velikana na zagrebačkom groblju Mirogoj. Lijes će biti izložen od 12.00 sati, a obred će početi dva sata kasnije.

Komemoracija za Ćiru bit će održana u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u 10.00 sati. Ponovimo, na komemoraciju će moći doći samo osobe s pozivnicom, u Hrvatskom nogometnom savezu očekuju da će se u Lisinskom okupiti oko tisuću ljudi, pišu Sportske novosti.

Dolazak na oproštaj od velikana hrvatskog sporta najavio je najviši državni i gradski politički vrh, kao i čelnici HNS-a, izbornik Zlatko Dalić, te sadašnji i bivši reprezentativci, kao i članovi Stručnog stožera, te svi djelatnici našeg Saveza.

Počasna straža

Dinamovo će brojno izaslanstvo predvoditi predsjednik Mirko Barišić, doći će i kompletna prva momčad. Od Blaževića će se oprostiti i čelništvo Hrvatskog olimpijskog odbora, kao i predstavnici brojnih sportskih saveza, te hrvatskih županija i gradova, kao i predstavnici saveza, klubova i gradova iz regije.

Najavljen je i dolazak velikog broja predstavnika inozemnih veleposlanstava, a svoje će izaslanike imati FIFA i UEFA. Prema dostupnim informacijama, neće doći predsjednici spomenutih nogometnih organizacija, Gianni Infantino i Aleksander Čeferin. U Zagrebu će biti i predstavnici brojnih inozemnih nogometnih Saveza i klubova.

Miroslav Ćiro Blažević.
Foto: Ranko Suvar/CROPIX
Miroslav Ćiro Blažević. Foto: Ranko Suvar/CROPIX

Na Mirogoju će se uz izloženi Ćirin lijes izmjenjivati počasne straže, u kojima će biti njegovi bivši igrači, kolege treneri i izbornici, novinari, dužnosnici Saveza... Vidjet ćemo i dječake odjevene u dresove svih klubova i reprezentacija koje je Ćiro trenirao i vodio u bogatoj trenerskoj karijeri. Uz lijes će biti izloženi i svi Blaževićevi najveći trofeji, kao i osobne nagrade i priznanja.

Knjiga žalosti

Iako se očekuje velik broj ljudi na posljednjem ispraćaju Miroslava Blaževića, neće biti posebnog prometnog režima. HNS je kontaktirao gradske službe zadužene za promet, koje smatraju da, unatoč očekivanoj gužvi, nije potrebno uvoditi posebne prometne linije i mijenjati uobičajeni dnevni prometni režim, pišu Sportske.

Podsjetimo da je u Informativno-multimedijskom centru HNS-a u Petrinjskoj ulici nakon Ćirine smrti otvorena Knjiga žalosti, u koju se mogu upisati Blaževićevi štovatelji. U srijedu će Knjiga žalosti biti premještena u dvoranu Vatroslav Lisinski, a od četvrtka će opet biti Petrinjskoj ulici i svi koji žele do daljnjega će se, svakoga dana od 10 do 18 sati, osim nedjelje, moći upisati u Knjigu žalosti i na taj način odati počast Miroslavu Blaževiću.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!