Fotografija: Foto: Nikola Vilić/CROPIX
Foto: Nikola Vilić/CROPIX

Cijene goriva od idućeg tjedna dramatično rastu, pun spremnik benzina ide na 100 eura?

Novo poskupljenje goriva može se povezati s izglasavanjem novog paketa sankcija EU-a Rusiji, kojim se zabranjuje uvoz nafte brodovimaCijene goriva od idućeg tjedna ponovno će otići gore i to dramatično, javlja Tportal. Prema njihovim izvorima, cijene svih dizelskih goriva otići gore za čak 90 lipa po litri dok će benzin poskupjeti za oko 70 lipa po litri.

Drugim riječima, pun spremnik dizela od 50 litara, koji sada košta oko 650 kuna, otići će na oko 700 kuna. Ništa bolje neće proći ni vlasnici benzinaca jer će prosječan tank, koji sada košta 700 kuna, otići na 750 kuna ili tek nešto manje od okruglih sto eura. Plavi dizel bi poskupljenjem od 90 lipa došao na razinu od 9,9 kuna po litri.

Koje je opravdanje za novi rast cijena goriva, koje će sasvim sigurno gurnuti inflaciju u dvoznamenkasti teritorij, nije posve jasno, no može ga se povezati s izglasavanjem novog paketa sankcija EU-a Rusiji, kojim se zabranjuje uvoz nafte brodovima, piše Tportal.

Ovog tjedna, podsjetimo, u utorak je osnovni dizel poskupio za 22 lipe po litri i sada košta 13,14 kuna, a premium se prodaje po 14,51 kunu.

Benzin je poskupio tri lipe po litri i sada se prodaje po 13,86 kuna, tj. za čak 15,33 kune u premium verziji.