Fotografija: Cijeli tjedan u daruvarskoj knjižnici bit će u znaku Harryja Pottera/ Foto: Srdjan Vrancic - CROPIX / Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar
Galerija
Cijeli tjedan u daruvarskoj knjižnici bit će u znaku Harryja Pottera/ Foto: Srdjan Vrancic - CROPIX / Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar

Cijeli idući tjedan u daruvarskoj knjižnici bit će u znaku Harryja Pottera

Iako se Dan Harryja Pottera obilježava 2. svibnja, mi smo najpoznatijem čarobnjaku odlučili posvetiti cijeli tjedan. Pripremljen je bogat program, koji uključuje kviz, radionice i projekciju filma, poručuju iz daruvarske knjižnicePučka knjižnica i čitaonica Daruvar kroz cijeli idući tjedan obilježit će Dan Harryja Pottera. Naime, dan posvećen najpoznatijem čarobnjaku na svijetu obilježava se 2. svibnja, jer je tog dana 1998. godine započela bitka za Hogwarts.

- Mi u knjižnici nećemo obilježiti samo jedan dan već cijeli tjedan. Tako će u ponedjeljak, na sam Dan Harryja Pottera, svi ljubitelji malog čarobnjaka moći zaigrati kviz. Nadalje, svi posjetitelji knjižnice moći će se poslikati kao zatvorenici u Azkabanu u predvorju knjižnice, dok će na dječjem odjelu cijelog tjedna biti postavljen kreativni (za)kutak gdje će se djeca moći kreativno izraziti uz bojanje, crtanje omiljenih likova te osloboditi malog vilenjaka Dobbyja, poručili su iz daruvarske knjižnice.

Najava filma/ Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar
Najava filma/ Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar

Dodaju i to da je za srijedu, 4. svibnja, u 17 sati predviđena je filmska projekcija.

- Djeca će uz prigodne kokice moći pogledati prvi dio Harryja Pottera. Vjerujemo da su sva djeca davno pogledala taj film, ali isto tako znamo da ga voli gledati uvijek iznova. Idući dan, u četvrtak, također u 17 sati održat će se kreativna radionica za djecu. Tom prilikom izrađivat će se čarobni štapići, a djeca će kući moći ponijeti pozivno pismo za Hogwarts, kazali su iz Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar.

Plakat događanja kroz cijeli tjedan/ Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar
Plakat događanja kroz cijeli tjedan/ Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar

Spomenuta radionica je predviđena za djecu uzrasta od pet godina pa nadalje, a potrebna je prijava ili na broj telefona knjižnice (043/331-592) ili dolaskom u knjižnicu.