Fotografija: Osobna vozila trenutno ne mogu prolaziti/ Foto: Compas.hr
Galerija
Osobna vozila trenutno ne mogu prolaziti/ Foto: Compas.hr

Cesta koja spaja naselja Marino Selo i Ribnjake trenutno nije prohodna za osobna vozila

Voda sad stagnira i njezin vodostaj lagano pada, a do stabilizacije bi trebalo doći kroz dan – dva. Lokalni DVD-ovi su u stanju pripravnostiZbog obilnih padalina koje su obilježile protekle dane, jutros je zaprimljena informacija od žitelja naselja Ribnjaci da postoji bojazan kako ne bi došlo do podizanja razine vode te ulaska u naseljene kuće, doznajemo od Slavka Marinca, voditelja Službe civilne zaštite Požega, javlja Compas.hr.

Službe civilne zaštite su na terenu/ Foto: Compas.hr
Službe civilne zaštite su na terenu/ Foto: Compas.hr

Na teren su izašli pripadnici DVD-ova, na čelu s Tomislavom Stokićem, zapovjednikom lipičko-pakračke Vatrogasne zajednice, a u obilasku im se pridružio i lipički gradonačelnik Vinko Kasana sa suradnicima.

Vatrogasci u pripravnosti

Uvidom na terenu, utvrđeno je kako se radi o vodi koja se pojavila zbog oborina i došla je do druge stepenice, a te starije kuće imaju pet do šest stepenica tako da trenutno ne prijeti opasnost. Međutim, iza tih kuća prolazi nasip koji brani te naseljene predjele od izlijevanja, to je tzv. retencijsko područje koje ima značajnu ulogu u sustavu obrane od poplave i u kojem ima vode, ali ne predstavlja ugrozu.

Voda sad stagnira i njezin vodostaj lagano pada, a do stabilizacije bi trebalo doći kroz dan – dva. Lokalni DVD-ovi u slučaju nekakve nove intervencije su spremni, ali ne bi trebalo doći do nikakve eskalacije.

Kroz dan, dva stanje bi se trebalo popraviti/ Foto: Compas.hr
Kroz dan, dva stanje bi se trebalo popraviti/ Foto: Compas.hr

Inače, zbog prisutnosti vode, cesta koja spaja naselja Marino Selo i Ribnjake trenutno nije prohodna za normalna osobna vozila, nego samo za visoka terenska vozila, piše Compas.hr.

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!