Fotografija: Počeli su radovi na sanaciji mosta u Vrbovcu/Foto:Vladimir Bilek
Galerija
Počeli su radovi na sanaciji mosta u Vrbovcu/Foto:Vladimir Bilek

Cesta Daruvar-Vrbovac ipak neće biti zatvorena 38 dana, već samo 15

Mještani Vrbovca, Bijele i Markovca smatraju da je to dug period zatvaranja ceste te su tražili da se napravi privremeni prijelaz kako ne bi morali voziti preko Sirača i naselja Ječmenice

Nakon inicijative građana Vrbovca, Bijele i Markovca došlo je do nove promjene u zatvaranju ceste Daruvar – Vrbovac.

Dionica će biti privremeno zatvorena 15 dana, a ne kako je prvotno bilo odlučeno do 31. ožujka.

Obilazni pravci

Podsjetimo, Županijska uprava za ceste Bjelovarsko-bilogorske županije donijela je odluku da se privremeno za sav promet zatvara dio Županijske ceste 3291, dionica Daruvar - Vrbovac, zbog izvođenja radova na adaptaciji (sanaciji) cestovnog propusta na vodotoku Lučica u Vrbovcu koje nije moguće izvesti bez zatvaranja javne ceste. Trenutno su obilazni pravci Daruvar-Vrbovac-Pakrani-Sirač i Daruvar-Doljani-Sirač.

Foto: Vladimir Bilek
Foto: Vladimir Bilek

- Nakon prvotne objave, bilo je dosta poziva od stanovnika Vrbovca, Bijele i Markovca da je to dug period zatvaranja ceste te su upitali može li se napraviti privremeni prijelaz za korištenje da stanovnici ne moraju voziti preko Sirača i naselja Ječmenice - istaknuo je saborski zastupnik, Vladimir Bilek.

Konzultacije

Nakon molbe građana, Vladimir Bilek se konzultirao s naručiteljem radova, gradonačelnikom Daruvara Damirom Lneničekom, predstavnicima Cesta Bjelovar i Hrvatskim vodama.

Foto: Vladimir Bilek
Foto: Vladimir Bilek

- Uvidjeli smo da postoji mogućnost da se cesta fizički zatvori za sav promet od sutra na 15 dana. U tom periodu će se obaviti svi radovi koji iziskuju zatvaranje ceste, a u ostalom periodu, do 31. ožujka, će se osigurati ili prometovanje jednom trakom ili tom dionicom uz paralelno izvođenje radova - rekao nam je Vladimir Bilek.

Dakle, radovi su krenuli danas, ali s naizmjeničnim puštanjem vozila, a već sutra se ta dionica ceste zatvara na samo 15 dana.

Foto: Vladimir Bilek
Foto: Vladimir Bilek

Podsjetimo, riječ je o rekonstrukciji mosta u Vrbovcu vrijednog pola milijuna kuna 500.000, investitor je Županijska uprava za ceste, a posao će obavljati Ceste Bjelovar. Projektom je planirano postavljanje kompletno nove cijevi, proširenje na dimenzije normalne ceste i postavljanje ograda na mostu. Most će time biti sigurniji i protočniji za promet što znači i veću sigurnost za sve sudionike u prometu.

Kritična točka

Kako nam je ranije rekao saborski zastupnik Vladimir Bilek, spomenuti most je kritična točka, odnosno opasna točka jer je tamo suženje ceste. Na most se ulazi iz zavoja, dva vozila ne mogu proći jedan kraj drugog, cesta ide u koso na sami vodotok pa je i samim time sklisko pa je na tom mjestu više puta došlo do izlijetanja vozila s ceste.