Fotografija: Slične ploče već posjeduju češka osnovna i srednja škola u Daruvaru/ Foto: Vladimir Bilek
Galerija
Slične ploče već posjeduju češka osnovna i srednja škola u Daruvaru/ Foto: Vladimir Bilek

Češki dječji vrtić u Daruvaru bogatiji za multifunkcionalni pametni LCD

"Pametna" ploča pospješit će edukaciju djece u Češkom dječjem vrtiću Ferde Mravenca, a ranijih godina slične ploče već su dobili češka osnovna i srednja škola u Daruvaru, kaže Vladimir BilekČeški dječji vrtić Ferda Mravenec u Daruvaru od prije desetak dana bogatiji je za vrijedan "LCD Clevertouch, interactive smart display", točnije multifunkcionalni pametni LCD. 

Prema riječima saborskog zastupnika za češku i slovačku manjinu Vladimira Bileka, donacija je zapravo nastavak suradnje Saveza Čeha i čeških institucija u Hrvatskoj sa Čehoslovačkom zakladom za iseljeništvo iz Praga, koja traje već 30 godina.

Češki veleposlanik u RH Milan Hovorka sam je dovezao pametni LCD i poklon pakete za djecu/ Foto: Vladimir Bilek
Češki veleposlanik u RH Milan Hovorka sam je dovezao pametni LCD i poklon pakete za djecu/ Foto: Vladimir Bilek

- Putem projekta doniraju i sufinanciraju osnovna sredstva za rad naših udruga, ali i institucija. Ove godine svi prvašići u češkim osnovnim školama "A" modela, točnije njih stotinjak, dobili su pakete za lakši polazak u školu. Zahvaljujem se Veleposlanstvu Republike Češke u Zagrebu te Veleposlaniku Milanu Hovorky na prijevozu paketa, ali i multifunkcionalnog LCD-a iz Praga u Daruvar, istaknuo je Bilek.

Dodao je i to da će "pametna" ploča pospješiti edukaciju djece u Češkom dječje, vrtiću Ferda Mravenec, kazavši da su ranijih godina slične ploče već dobili srednja i osnovna češka škola u Daruvaru.