Fotografija: Predstavnici Grada Lipika dijelili su danas ruže svojim sugrađankama, a obišli su i izbjeglice iz Ukrajine/Foto: Compas.hr
Galerija
Predstavnici Grada Lipika dijelili su danas ruže svojim sugrađankama, a obišli su i izbjeglice iz Ukrajine/Foto: Compas.hr

Čelnici Grada Lipika darivali žene: "Ruže su dobile i naše privremene sugrađanke iz Ukrajine"

Današnji dan simbol je borbe za ravnopravnost žena, borbe koja je dosad dala značajne rezultate, ali borbe koja i dalje traje, poručio je gradonačelnik Lipika Vinko KasanaŠirom svijeta danas se obilježava 8. ožujak ili 8. mart - Međunarodni dan žena koji je nastao kao dan borbe za ekonomsku, socijalnu i političku ravnopravnost žena i muškaraca, piše lipički Compas.hr.

Kao i svake godine, Međunarodnom obilježavanju Dana žena priključili su se i lipički gradonačelnik Vinko Kasana, predsjednik lipičkog Gradskog vijeća Slobodan Katunar te gradski vijećnici, Dalibor Viboh, Bore Tutić i Vlado Stakor, kao i Dejan Iličić, voditelj lipičkog Centra za umjetnu inteligenciju.

Mali znak pažnje

Oni su danas tijekom prijepodnevnih sati u šetnji gradskim ulicama dijelili ruže našim sugrađankama kako bi im tim malim znakom pažnje iskazali poštovanje te pokazali da ih se cijeni. Ruže su podijeljene i svim djelatnicama Gradske uprave te gradskih tvrtki.

Isto tako, ovom su prigodom predstavnici Grada Lipika posjetili i dom obitelji Matijević kako bi ružama darivali i naše nove privremene sugrađanke koje su izbjegle iz Ukrajine i utočište pronašle upravo u našem gradu, piše Compas.hr.

Osmero Ukrajinaca utočište je pronašlo kod obitelji Matijević u Lipiku/Foto: Compas.hr
Osmero Ukrajinaca utočište je pronašlo kod obitelji Matijević u Lipiku/Foto: Compas.hr

Gradonačelnik Kasana ovom je prilikom uputio posebnu čestitku svim ženama.

- „Današnji dan simbol je borbe za ravnopravnost žena, borbe koja je dosad dala značajne rezultate, ali borbe koja i dalje traje i podsjeća nas da se trebamo zajednički zalagati kako bi svi imali jednake šanse i mogućnosti. Svim ženama, a naročito svim sugrađankama čestitam Međunarodni dan žena! Zahvaljujem im na svakodnevnom trudu, požrtvovnosti i upornosti kojom pridonose izgradnji bolje budućnosti svih nas!".