Fotografija: Zgrad budućeg vrtića u Gornjem Dragancu/ Foto: D. Kirin
Galerija
Zgrad budućeg vrtića u Gornjem Dragancu/ Foto: D. Kirin

Čazmi odobreno 2,6 milijuna kuna za opremanje budućeg vrtića u Gornjem Dragancu

Trenutno imamo 40-tak djece u Gornjem Dragancu koja pohađaju vrtić u Čazmi, stoga smo se odlučili preurediti objekt koji smo kupili u njihovom mjestu, jer smatramo da je to baš dobra priča, kaže PirakPrihvaćen je projektni prijedlog Rekonstrukcije i opremanja objekta druge namjene u dječji vrtić, čiji je nositelj Grada Čazme, ponosno su poručili iz tamošnje Gradske uprave. 

Podsjetimo, riječ je o rekonstrukciju i opremanje građevine u Gornjem Dragancu koju je Grad ove godine kupio za potrebe smještaja djece predškolske dobi, odnosno kao novu zgradu vrtića, o čemu više možete pročitati OVDJE.

Ispostava DV Pčelica

- Trenutno imamo 40-tak djece u Gornjem Dragancu koja pohađaju vrtić u Čazmi, stoga smo se odlučili preurediti objekt koji smo kupili u njihovom mjestu, jer smatramo da je to baš dobra priča, poručio je gradonačelnik Dinko Pirak.

Inače, ovaj projekt pripremila je Razvojna agencija Čazma te je dobiven cjelokupan iznos zatraženih sredstava, odnosno 2,6 milijuna kuna. 

Gradonačelnika Piraka veseli odobrenje ovog projekta/ Foto: Grad Čazma
Gradonačelnika Piraka veseli odobrenje ovog projekta/ Foto: Grad Čazma

- Tim novcem financirat će se građevinsko-obrtnički radovi i opremanje kako bi se dobio dodatni prostor za boravak djece. Radovi uključuju unutarnje uređenje, uvođenje sustava grijanja na obnovljive izvore energije, energetski učinkovitu rasvjetu te opremanje tri dnevna boravka za vrtićku djecu u skladu s Pravilnikom o državnom pedagoškom standardu predškolskog odgoja i naobrazbe. Projekt također uključuje stručni nadzor, projektantski nadzor, usluge koordinatora zaštite na radu, promidžbu i vidljivost te upravljanje projektom i administraciju, kažu iz Grada Čazme.

Želja je da vrtić zaživi već iduće godine

Prema riječima gradonačelnika Piraka, budući vrtić imat će kapacitet za tri odgojne skupine.

- Idući korak je potpisivanje ugovora, dovršetak dokumentacije i raspisivanje javne nabave. Naš cilj je da vrtić bude spreman do početka sljedeće pedagoške godine i nadamo se da ćemo ga i ostvariti, zaključio je Pirak dodavši da će vrtić u Dragancu biti ispostava DV Pčelica Čazma.