Fotografija: Od ukupnih 149 tisuća kuna, koliko je projekt vrijedan, Ministarstvo je osiguralo 94 tisuće/ Foto: Ivana Gusić
Galerija
Od ukupnih 149 tisuća kuna, koliko je projekt vrijedan, Ministarstvo je osiguralo 94 tisuće/ Foto: Ivana Gusić

Čazmi dodijeljeno gotovo 100 tisuća kuna za izgradnju dizala u zgradi udruga

Po realizaciji ovog projekta omogućit će se pristupačnost cjelokupnoj društvenoj zgradi osobama s invaliditetom i težom pokretljivošćuMinistarstvo hrvatskih branitelja donijelo je odluku o sufinanciranju projekta ugradnje dizala i pristupne rampe na zgradi u kojoj prostorije imaju braniteljske udruge s područja Grada Čazme. Od ukupnih 149 tisuća, koliko iznosi vrijednost cijelog projekta, Ministarstvo će osigurati 94 tisuće kuna.

Lakša pristupačnost invalidima

Podsjetimo, projekt je pripremila i prijavila je Javna ustanova Razvojna agencija Čazma, a po njegovoj realizaciji omogućit će se pristupačnost cjelokupnoj društvenoj zgradi osobama s invaliditetom i težom pokretljivošću, što ujedno i predstavlja cilj ovog projekta. 

Zahvaljujući dizalu, olakšat će se pristup osobama s invaliditetom/ Foto: Ivana Gusić
Zahvaljujući dizalu, olakšat će se pristup osobama s invaliditetom/ Foto: Ivana Gusić

Rezultat provedbe ovog projekta je ugrađeno dizalo i pristupna rampa koje će koristiti članovi udruga kojima je društvena zgrada namijenjena, s naglaskom na invalidne osobe i osobe teže pokretljivosti. Pripremne aktivnosti za ugradnju dizala su već izvedene 2020.godine.

Pripremi radovi krenuli su još 2020 godine/Foto: Ivana Gusić
Pripremi radovi krenuli su još 2020 godine/Foto: Ivana Gusić