Fotografija: Ovogodišnji dobitnici Zlatne kune/ Foto: BBŽ
Galerija
Ovogodišnji dobitnici Zlatne kune/ Foto: BBŽ

Čazmatrans, DI Čazma i Crotal najuspješnije su županijske tvrtke u 2020. godini

Proteklo razdoblje bilo je izazovno za naše poduzetnike, stoga mi je izuzetno drago da je veliki broj poduzeća opstao, a neka su jako dobro poslovala, poručio je župan Marušić
Prilikom svečane sjednice Gospodarskog vijeća danas su u prostorijama HGK-Županijske komore Bjelovar dodijeljene i plakete "Zlatna kuna" najuspješnijim trgovačkim društvima u prošloj godini, a koja svojim radom i djelovanjem doprinose županijskom gospodarstvu u cjelini.

<p>Dodjela priznanja održana je u prostorijama Županijske komore/ Foto: BBŽ</p>

Dodjela priznanja održana je u prostorijama Županijske komore/ Foto: BBŽ

U kategoriji malih trgovačkih društava Zlatna kuna dodijeljena je tvrtki Crotal d.o.o., u kategoriji srednjih poduzeća priznanje je dobila DI Čazma d.o.o. dok je najboljom velikom tvrtkom proglašen Čazmatrans Promet d.o.o.

- Dobili smo potpore, nismo otpustili nijednoga radnika. Ova pandemija nam je pokazala da se neke stvari mogu i drugačije posložiti. Za nas prijevoznike najvažnija je javna usluga, kao oblik sufinanciranja ruralnih područja. Ako se uvede, za nas će doći bolja vremena, rekao je Damir Pavlović, predsjednik Uprave Čazmatransa.

<p>Damir Pavlović i Marko Marušić/ Foto: BBŽ</p>

Damir Pavlović i Marko Marušić/ Foto: BBŽ

Posebno priznanje Kristalnu kunu dobila je tvrtka Prima Commerce d.o.o.

- Mi smo dugogodišnji nositelj najvećih poslovnih aktivnosti unutar županije. Zapošljavamo više od 2000 ljudi te poslujemo na području cijele Hrvatske. Naša osnovna prednost je to što sami proizvodimo najveći dio svojih proizvoda koje plasiramo na tržište. Sami kreiramo rješenja za naše kupce tako da uspijevamo riješiti probleme koji su nas zadesili i uspješno se nosimo sa svim nedaćama koje su zahvatile cjelokupno svjetsko i hrvatsko gospodarstvo. Pažnju najviše posvećujemo proširenju asortiman te, stalnom plasiranju novog dizajna, rekao je Andrija Purković, zamjenik direktora tvrtke Prima Commerce.

<p>Andrija Purković i Marko Marušić/ Foto: BBŽ</p>

Andrija Purković i Marko Marušić/ Foto: BBŽ

Spomenimo i to da su nagrade najboljim tvrtkama uručili župan Marko Maruši, zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić te predsjednik Županijske komore Jakov Ćorić. 

- Proteklo razdoblje bilo je izazovno za naše poduzetnike. Nije bilo lako sačuvati radna mjesta, samim time i stvarati nove uvjete rada za daljnji razvoj. Uz mjere koje je Vlada osigurala za pomoć poduzetnicima svi zajedno smo uspjeli prebroditi krizu. Izuzetno mi je drago da je veliki broj poduzeća opstao, a neka su jako dobro poslovala“, istaknuo je, među ostalim, župan Marušić.

<p>Igor Brajdić i Josip Šmidlehner/ Foto: BBŽ</p>

Igor Brajdić i Josip Šmidlehner/ Foto: BBŽ

<p>Goran Nimš i Jakov Ćorić/ Foto: BBŽ</p>

Goran Nimš i Jakov Ćorić/ Foto: BBŽ