Fotografija: Zahtjeve za većom božićnicom čazmanski umirovljenici moraju podnijeti do 01. prosinca/
Foto: Ivo Ravlic/CROPIX (Ilustracija)
Zahtjeve za većom božićnicom čazmanski umirovljenici moraju podnijeti do 01. prosinca/ Foto: Ivo Ravlic/CROPIX (Ilustracija)

Čazmanski umirovljenici ove godine dobit će veće božićnice. Evo kako do njih

Iznos pojedinačne božićnice povećan je sa 150 na 200 kuna po korisniku. Pravo na božićnicu ostvaruju umirovljenici koji imaju mirovinu manju od 2000 kuna, kažu iz Grada ČazmeČAZMA - Grad Čazma unatrag nekoliko godina isplaćuje božićnice umirovljenicima slabijeg imovinskog statusa, s prebivalištem na području Grada Čazme, javljaju iz te Gradske uprave.

Sa 150 na 200 kuna

Naime, ove godine iznos pojedinačne božićnice povećan je sa 150 na 200 kn po korisniku. Pravo na božićnicu ostvaruju umirovljenici koji imaju mirovinu manju od 2000 kn.

-Ukupno je za isplatu božićnica umirovljenicima u proračunu Grada Čazme za 2022. godinu osigurano 75.000 kuna.

Kako bi ostvarili pravo na  pomoć, umirovljenici trebaju priložiti: kopiju osobne iskaznice i dokument s OIB-om (ukoliko nije naveden na osobnoj iskaznici), kopiju zadnjeg odreska mirovine (tuzemna i/ili inozemna) ili izvod iz banke na kojemu je vidljiv iznos mirovine – uzimaju se u obzir ukupna primanja iz mirovinskog sustava (mirovina i zaštitni dodatak na mirovinu), popuniti Zahtjev za isplatu (koji se može dobiti u Gradskoj upravi ili na službenim stranicama Grada Čazme ili zatražiti isti putem e-maila: elvira.babic.markovic@cazma.hr), poručuju iz Grada Čazme.

Zahtjevi do 01. prosinca

Rok za podnošenje zahtjeva i potrebne dokumentacije je do 01.12.2022. godine.

Zahtjevi se podnose u Gradskoj upravi, osobno (ostaviti na porti Gradske uprave), poštom (na adresu Grad Čazma. Trg Čazmanskog kaptola 13, Čazma) ili putem e-maila elvira.babic.markovic@cazma.hr (poslati skenirani zahtjev i dokumentaciju). Zahtjevi podneseni izvan roka neće se uvažiti.

Više možete pročitati na službenim stranicama Grada Čazme OVDJE.