Fotografija: Foto: Damir Krajač/CROPIX (ilustracija)
Foto: Damir Krajač/CROPIX (ilustracija)

Čazmanski umirovljenici od sutra mogu podići svoju božićnicu

Prilikom isplate svaki umirovljenik dužan je predočiti svoju osobnu iskaznicu. Iznimno, zbog bolesti umirovljenika, naknadu može podići druga osoba, uz priloženu korisnikovu i vlastitu osobnu iskaznicuČazmanski umirovljenici, točnije njih 283 koji su podnijeli zahtjev, od ponedjeljka 13. prosinca, u Gradskoj upravi mogu dobiti svoju božićnicu. 

Omogućen veći broj umirovljenika

Podsjetimo, pravo na božićni dar imali su svi stanovnici s područja Grada Čazma, čija mjesečna mirovina ne prelazi iznos od 2000 kuna.

- Prošle su godine pravo su ostvarivali umirovljenici s mirovinom manjom od 1500 kuna, a na ovaj način omogućili smo da više naših umirovljenika bude obuhvaćeno ovom odlukom, kazao nam je prilikom donošenja spomenute odluke čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak te dodaje da ova jednokratna financijska pomoć iznosi 150 kuna.

Za isplatu potrebna osobna

Kao što smo već rekli, isplata božićnica moguća je od ponedjeljka u 9 sati i trajat će sve do srijede, 22. prosinca. Prilikom isplate svaki umirovljenik dužan je predočiti svoju osobnu iskaznicu. Iznimno, zbog bolesti umirovljenika, Grad Čazma može isplatiti drugoj osobi naknadu, uz priloženu osobnu iskaznicu korisnika pomoći i svoju osobnu iskaznicu.