Fotografija: Slavica Trgovac Martan/Foto: Privatni album
Galerija
Slavica Trgovac Martan/Foto: Privatni album

Čast nam je objaviti: Slavica Trgovac Martan nova je članica redakcije MojPortal.hr!

"Priče o dobrim djelima, dobrim ljudima, o entuzijazmu za mijenjanje svijeta nabolje prepoznala sam na ovom portalu i ne želim ih više samo čitati nego i pisati. Silno se veselim tome!", kaže Slavica Trgovac MartanPoštovane čitateljice i čitatelji, dragi prijatelji!

Čast nam je obavijestiti vas da od sutra, 1. lipnja, MojPortal.hr dobiva novu članicu redakcije, jednu od najuglednijih novinarki na području Bjelovarsko-bilogorske županije, Slavicu Trgovac Martan.

Bogato iskustvo

Slavica je magistra novinarstva s dvadesetak godina staža u struci i iznimno je cijenjena kako u novinarskim krugovima tako i u javnosti.

Slavica Trgovac Martan magistra je novinarstva/Foto: Privatni album
Slavica Trgovac Martan magistra je novinarstva/Foto: Privatni album

- U pisanje sam se zaljubila još u osnovnoj školi, a radim u medijima od srednje škole. Uglavnom kao novinarka na radiju, portalima, u novinama. Bila sam glavna urednica u lokalnim tjednicima Bjelovarac i Bjelovarski list te na Alfa radiju. Pišem priče i radio-drame za djecu, uredila sam pokoju slikovnicu i knjigu. Mama sam Dorji i Hrvoju. Volim čitati, šetati, susretati nove ljude i životinje. Zapravo sam htjela biti veterinarka, ali bojim se ptica pa mi je taj plan propao - kaže Slavica.

Nakon dugogodišnjeg rada na Alfa radiju, odlučila je promijeniti posao.

- Posljednjih 10 godina radila sam urednički posao koji nije ostavljao puno prostora za onaj "rudarski" dio novinarskog posla; za terene, nova lica, avanture, istraživanja... Ono što svaki novinar zapravo najviše voli. Posljednjih pet godina provela sam na radiju, mediju na kojem sam prije malo više od dva desetljeća započela svoju novinarsku priču, i bilo je prekrasno sve to ponovno doživjeti. Radio je divan, ekipa s kojom sam radila još divnija i teška srca sam donijela odluku o rastanku, ali pisanje je ipak moja najveća ljubav - kaže Slavica Trgovac Martan.

Mijenjanje svijeta

No, kako je došla do odluke da nastavi svoju karijeru s nama? 

Slavica Trgovac Martan/Foto: Privatni album
Slavica Trgovac Martan/Foto: Privatni album

- Zašto MojPortal? Tijekom ovih godina u različitim redakcijama susretala sam se mladim kolegama koji su onamo stizali s uvjerenjem da će kao novinari promijeniti svijet. Nažalost, niti jedan novinar sam ne može zaustaviti ratove, pronaći lijek protiv raka, strpati sve lopove iza rešetaka. No, ipak je točno da možemo mijenjati svijet. Ako svojom pričom potaknemo ljude da pomognu jedni drugima, ako ih potaknemo da promisle o svojem ponašanju, odgovornostima, stavovima, učinili smo puno i već smo malčice promijenili svijet na bolje. To možemo postići samo govoreći i pišući o dobrom – o dobrim ljudima i dobrim djelima. Takve sam priče prepoznala na ovom portalu i ne želim ih više samo čitati nego i pisati. Silno se veselim tome, kao i suradnji s kolegama iz nove redakcije. Iznimno cijenim njihov entuzijazam i životne vrijednosti koje se najbolje zrcale upravo na portalu MojPortal.hr - kaže Slavica Trgovac Martan.

A mi samo možemo dodati da nam je iznimna čast što će uz "kralježnicu" redakcije:

a) Martinu Čapo, našu urednicu i novinarku koja je svojom nezaustavljivom energijom dala nemjerljiv doprinos kontinuiranom rastu i razvoju ovog portala

b) Marija Baraća iz Pakraca, vrsnog autora i vječnog borca za pravo i pravdu kao i za "običnog čovjeka"

c) Tomislava Kukeca, jednog od najboljih reportera u Hrvatskoj koji je nedavno preselio iz Zagreba u Daruvar kako bi radio s nama...

...MojPortal.hr s nama i svim našim suradnicima od sutra stvarati i razvijati i Slavica Trgovac Martan, jedno od najpoznatijih novinarskih imena s područja BBŽ-a. Istinski smo ponosni što nas je izabrala i znamo da ćemo sa Slavicom Trgovac Martan vama - našim čitateljima - sada moći ponuditi još kvalitetniji sadržaj.  

Dobro nam došla, Slavice! 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!