Fotografija: Nadbiskup Tomo Viškić dodijelio je povelju Gradu Bjelovaru/ Foto: Grad Bjelovar
Galerija
Nadbiskup Tomo Viškić dodijelio je povelju Gradu Bjelovaru/ Foto: Grad Bjelovar

Caritas Vrhbosanske nadbiskupije Gradu Bjelovaru dodijelio Povelju za dugogodišnju suradnju

Grad Bjelovar pomagao je Caritasu Vrhbosanske nadbiskupije u mnogim projektima poput gradnje dječjeg vrtića, pučke kuhinje i obiteljskog centra u SarajevuGradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak posjetio je Sarajevo na poziv Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije, gdje je sudjelovao na prijemu kod nadbiskupa Tome Vukšića.

Tom prilikom, nadbiskup Vukšić uručio je gradonačelniku Hrebaku Povelju Gradu Bjelovaru za dugogodišnju pomoć i suradnju s Caritasom Vrhbosanske nadbiskupije.

„Dobrobit djece ne poznaje granice“

Tu suradnju, koja traje i danas, davne 2005. godine, pokrenula je bivša bjelovarska gradonačelnica Đurđa Adlešić, koja je također sudjelovala na prijemu. Njezin rad nastavio je i nekadašnji gradonačelnik Antun Korušec, a potom i aktualni gradonačelnik Dario Hrebak, koji su pomagali Caritas Vrhbosanske nadbiskupije u mnogim projektima poput gradnje dječjeg vrtića, pučke kuhinje i obiteljskog centra u Sarajevu.

Dario Hrebak i kardinal Vinko Puljić/ Foto: Grad Bjelovar
Dario Hrebak i kardinal Vinko Puljić/ Foto: Grad Bjelovar

Suradnja se pokazala izvrsnom i u projektu „Dobrobit djece ne poznaje granice“, u sklopu Programa prekogranične suradnje Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine u 2023. godini u čemu je sudjelovao Dječji vrtić Bjelovar te podružnica Caritasovog dječjeg vrtića Sveta obitelj u Kiseljaku.

Caritasov Pastoralno-socijalni centrar

Među projektima, zasigurno jedan od najvažnijih je izgradnja Caritasovog Pastoralno-socijalnog centra „Sv. Josip“ u Općini Kiseljak, u sklopu kojega se nalazi i Dom ze starije „Dr. Ivan Evađelist Šarić“, a koji je otvoren prošle godine. Centar je posjetila i bjelovarska delegacija gdje su se susreli s kardinalom Vinkom Puljićem, nadbiskupom vrhbosanskim u miru.

Posjet centru u Kiseljaku/ Foto: Grad Bjelovar
Posjet centru u Kiseljaku/ Foto: Grad Bjelovar

Gradonačelnik Dario Hrebak tom je prilikom Centru darovao sliku Bjelovara, koja će krasiti zid dvorane koja i nosi ime Grada Bjelovara.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!