Fotografija: Krunoslav Capak/Foto: Bruno Konjević/CROPIX
Krunoslav Capak/Foto: Bruno Konjević/CROPIX

Capak obišao prvi drive-in punkt za cijepljenje: "Krivulja se prelomila, završio je 3. val"

"Očekujemo da će kroz nekoliko dana pasti i broj hospitaliziranih i preminulih. Nije gotova epidemija nego je završen treći val", rekao je novinarima Krunoslav CapakRavnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak danas je obišao prvi drive-in punkt za cijepljenje protiv korone u Virovitici. 

- Po prvi puta u Hrvatskom imamo priliku vidjeti ovaj drive-in način. Ljudima je puno lakše i ugodnije čekati, nadamo se da će i drugi u Hrvatskoj upotrijebiti ovakve inovativne načine - kazao je Capak, prenosi Dnevnik.hr.

Za današnji dan je na cijepljenje pozvano 500 ljudi, a narednih dana će ih biti i više, kazao je Capak. 

Dodao je da u Hrvatskoj imaju rok do kraja lipnja potrošiti dva milijuna doza i da će procijepiti do tada oko 55 posto stanovništva. Najavio je i pojačano cijepljenje u svim hrvatskim županijama.

- Cjepivo AstraZenece je dobro cjepivo, u vrlo rijetkim slučajevima se događaju tromboembolijski događaji i apsolutno je ogromna prednost cijepiti se - kazao je Capak.

Pojasnio je i da se osobe koje su preboljele COVID unazad šest mjeseci trebaju primiti samo jednu dozu cjepiva jer su studije pokazale da druga doza nema učinka. 

Kako prenosi Dnevnik.hr, Capak je kazao i da se krivulja prelomila te da broj novozaraženih pada. 

- Očekujemo da će kroz nekoliko dana pasti i broj hospitaliziranih i preminulih - kazao je Capak, kojeg su potom novinari upitali znači li to da je epidemija gotova. 

- Nije gotova epidemija nego je završen treći val koji još na svom repu može imati nekih varijacija s brojem novooboljelih - kazao je Capak.