Fotografija: Učenici su u Irsku otputovali 19. ožujka/Foto: Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar
Galerija
Učenici su u Irsku otputovali 19. ožujka/Foto: Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar

Čak 26 učenika bjelovarske Ekonomske i birotehničke škole otputovalo na praksu u Irsku

Tijekom perioda mobilnosti učenici će raditi na otvaranju i organiziranju vježbeničkih tvrtki. Cilj je da različiti smjerovi međusobno upotpunjuju svoja znanja i vještine iz struke, poručuju iz školeBJELOVAR - Odlične vijesti stižu iz bjelovarske Ekonomske i birotehničke škole. Dva tjedna, od 19. ožujka pa sve do 02. travnja 26 učenika Ekonomske i birothničke škole provest će u Irskoj.

Djeca se u Bjelovar vraćaju 02. travnja/Foto: Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar
Djeca se u Bjelovar vraćaju 02. travnja/Foto: Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar

Naime, Agencija za mobilnost i programe EU u okviru poziva za 2021. godinu odobrila je Ekonomskoj i birotehničkoj školi Bjelovar Erasmus+ projekt kratkoročne mobilnosti učenika u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju u svrhu učenja pod nazivom „Svi za struku, struka za sve“. Ukupna vrijednost odobrenog projekta je 68.359,00 EUR. Projekt "Svi za struku, struka za sve!" započeo je 1. listopada 2021. godine, a završit će 30. lipnja 2022. godine. Cilj projekta je povećanje kvalitete strukovnog obrazovanja za ekonomiste i upravne referente te njegovo usklađivanje s (budućim) potrebama tržišta rada.

Radne subote

Početkom siječnja 2022. učenicima su dodijeljene licence za pristup OLS platformi (mrežna jezična potpora). Ubrzo nakon toga, tijekom siječnja, veljače i ožujka, imali smo i pet radnih subota. Tijekom aktivnosti provedenih prije mobilnosti, odlaska u Irsku, učenici su rješavali  zadatke postavljene na eTwinning i Eropass platformi, osmislili logo projekta, međusobno se bolje upoznali i povezali.

Radne subote/Foto: Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar
Radne subote/Foto: Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar

-Ukupno 26 učenika (smjer ekonomist i upravni referent), u pratnji triju nastavnica, otputovalo je 19. ožujka na stručnu praksu u Irsku. Stručna praksa odvija se u organizaciji Martello Training u mjestu Greystones. Tijekom perioda mobilnosti učenici će raditi na otvaranju i organiziranju vježbeničkih tvrtki. Ideja je da zajedno rade na vježbeničkim tvrtkama kako bi različiti smjerovi međusobno upotpunjavali svoja znanja i vještine iz struke. Nakon mobilnosti, učenicima će novostečene kompetencije i ishodi učenja biti priznati kroz različite strukovne predmete, poručuju iz škole.

Pripreme za Erasmus+/Foto: Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar
Pripreme za Erasmus+/Foto: Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije.