Fotografija: Gradonačelnika Piraka veseli povećanje broja vrtićanaca/ Foto: Grad Čazma
Gradonačelnika Piraka veseli povećanje broja vrtićanaca/ Foto: Grad Čazma

Čak 18 mališana više nego lani pohađat će vrtić u Čazmi. Listi čekanja nema

Djeca su, i to nisu prazne riječi, uistinu najveće blago, tako da nijedan trošak nije prevelik, ukoliko im omogućuje što kvalitetniji životni „start“. Grad Čazma je grad prijatelj djece i tu smo titulu dužni opravdati, kaže Pirak
Grad Čazma ove godine bilježi boom vrtićanaca, a unatoč rastu broja prijavljene djece među rijetkim je gradovima koji je osigurao mjesta za svu djecu, stoga nema listi čekanja niti neupisane djece, poručuju iz tamošnje Gradske uprave. 

Konkretno, ove je godine za upis u vrtić prijavljeno 63 djece, što je čak 18 mališana više nego godinu prije ih je bilo 45. 

Dodatni kapaciteti

- Iako su vrtićki kapaciteti ograničeni, ne želimo dopustiti da itko čeka na upis i zato smo odlučili izgraditi još jednu vrtićku zgradu, a u međuvremenu ćemo osigurati dodatni privremeni prostor kako bi sva djeca dobila adekvatan smještaj i uslugu u vrtiću, istaknuo je gradonačelnik Dinko Pirak. 

Također, dodao je i to da bez obzira na dodatno financijsko opterećenje i posao oko izgradnje i pripreme novog prostora, veseli ga što se broj novoupisanih vrtićanaca povećava.

Grad prijatelj djece

- Djeca su, i to nisu prazne riječi, uistinu najveće blago, tako da nijedan trošak nije prevelik, ukoliko im omogućuje što kvalitetniji životni „start“. Grad Čazma je grad prijatelj djece i tu smo titulu dužni opravdati,  zaključuje Pirak.

Grad Čazma već je, u projektu vrijednom 6,3 milijuna kuna, za kojega su osigurana EU sredstva, dogradio vrtić. Ulaganjem u vrtić povećani su smještajni kapaciteti za 50-ero djece te su zaposleni novi djelatnici. U vrtiću je Grad proveo i europski projekt „Za čazmanske mališane zajedno“, kojim je omogućen boravak djeci čiji roditelji rade u popodnevnoj smjeni. Zahvaljujući tomu zaposleno je još nekoliko odgajatelja i stručnih suradnika, a nedavno je prijavljen još jedan takav projekt.