Fotografija: Dečki iz DVD-a Šandrovac došli su na genijalnu ideju - pripremaju natjecanje u kuhanju graha/Foto: DVD Šandrovac
Galerija
Dečki iz DVD-a Šandrovac došli su na genijalnu ideju - pripremaju natjecanje u kuhanju graha/Foto: DVD Šandrovac

Čak 16 ekipa po prvi put će u organizaciji DVD-a Šandrovac odmjeriti snage u kuhanju graha

Prva nagrada su kotlić i tronožac, a druga i treća veći i manji roštilj, kaže nam Goran Zdelar koji želi da ovo događanje postane tradicija u Šandrovcu.
DVD Šandrovac u četvrtak, 5. kolovoza, s početkom u 10 sati organizira natjecanje u kuhanju graha.

Naime, prijave ekipa bile su do 30. srpnja, a prijavljeno je ukupno šesnaest ekipa i to samo pripadnika Dobrovoljnih vatrogasnih društava, vatrogasnih zajednica ili Javnih vatrogasnih postrojbi, a svaka ekipa se sastoji od minimalno tri člana.

Natjecanje za vatrogasce

- Ovo je prvi put da vatrogasci organiziraju grahijadu u Šandrovcu. Ovo je probna verzija da vidimo kako će sve skupa ispasti. Ideja za grahijadom proizašla je jer svi imaju gulašijade i fišijade, a mi smo htjeli grahijadu jer ju nitko u županiji nema. Na grahijadu se nisu mogle prijaviti nikakve udruge niti osobno ljudi. Ove godine pošto je prvi put prijavila su se društva samo s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, a nagodinu ćemo vidjeti kako budu tekle prijave jer grahijadu planiramo tradicionalno održavati svakog 5. kolovoza, da ona postane tradicija DVD Šandrovca - rekao nam je Goran Zdelar, zapovjednik Vatrogasne zajednice općine Šandrovac.

Osigurane nagrade

Inače, u 14 sati bit će ocjenjivanje graha, a pripremljene su i nagrade za prva tri mjesta.

- Prva nagrada je kotlić i tronožac, a druga i treća nagrada su veći i manji roštilj. Natjecatelji sami nose sastojke, odnosno namirnice za grah i posuđe u kojem će kuhati, a mi kao organizator osiguravamo posude za podjelu graha, žlice i kruh - kazao je Goran Zdelar.