Fotografija: Burger fest je i službeno otvoren/Foto: Slavica Trgovac Martan
Galerija
Burger fest je i službeno otvoren/Foto: Slavica Trgovac Martan

BURGER FEST U čast Bjelovaru chef Marin Medak osmislio burgere s imenima gradskih kvartova

Osim Medakovih, Bjelovarčani i njihovi gosti imat će priliku kušati burgere Mate Jankovića, Ivana Pažanina i drugih poznatih kuhara. Cijene se kreću od 8 eura na više- U iduća četiri dana ovdje ću ostaviti veći dio plaće. Obožavam burgere i planiram ih sve probati – otkrio je medijima bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Terezijanerska događanja započela su danas otvaranjem Burger festa, popularnog street festivala koji je prvi put stigao u Bjelovar. U središnjem gradskom parku posjetitelji ovogodišnje Terezijane imat će tako priliku kušati neke od najboljih burgera u Hrvatskoj od klasičnih i cheesburgera, preko burgera s tartufima i kozicama, pa sve do Zvijerci i Bilogorskog burgera te Kokičar Lepirca. Potonja tri osmislio je chef Marin Medak, odavši tako priznanje Bjelovarčanima i Bjelovaru u kojem je svojedobno služio vojsku.

Domaće namirnice

Osim Medakovih iz Rougemarina, Bjelovarčani i njihovi gosti na Burger festu imat će priliku kušati i burgere Mate Jankovića, Ivana Pažanina, ekipe iz Good Fooda, Picnic Mingle & Funa, K Dogs & Briocheriea te guštati u pićima Ginglebellsa i Cocktail bara. Cijene burgera se kreću od 8 eura na više, ovisno o vrsti, prilozima i sl.

- Jako nam je drago što smo baš u Bjelovaru koji je poznat po velikom broju proizvođača hrane. I jutros smo bili na gradskoj tržnici kako bismo kupili svježe povrće za pripremu naših jela – kazao je Ivan Karačin iz Picnic Mingle&Funa.

Street food festival koji je već počeo tek je djelić onoga u čemu će svi koji se ovih dana zateknu u Bjelovaru moći uživati do nedjelje. Na rasporedu je mnoštvo događanja, više nego ijedne godine prije. Od sadržaja za djecu, bogate ugostiteljske ponude, kulturnih zbivanja, pa sve do velikih koncerata.

- Mislim da će ovo biti najbolja Terezijana do sada. Moj zamjenik Igor Brajdić i njegova ekipa su se zaista potrudili i ove godine imao puno sadržaja kojih ranije nije bilo. Rekao bih da sada već imamo jako malo prostora za dodatnu nadogradnju manifestacije. Međutim, već imamo neke nove ideje za iduću godinu – rekao je gradonačelnik Dario Hrebak.

Nema slobodnog kreveta

Da je Terezijana sve bolja i bolja te zanimljiva gostima iz drugih dijelova Hrvatske, potvrđuje i činjenica da su u Bjelovaru popunjeni svi smještajni kapaciteti.

Foto: Slavica Trgovac Martan
Foto: Slavica Trgovac Martan
Foto: Slavica Trgovac Martan
Foto: Slavica Trgovac Martan

-To je je također dokaz da se u ovu manifestaciju isplati ulagati te da ona može biti okosnica razvoja turizma. Ona više nije rezervirana samo za Bjelovar i par općina u okolici već je nadmašila i okvire naše županije, a u budućnosti će, vjeruje, i međunarodne okvire – smatra Hrebak.

Foto: Slavica Trgovac Martan
Foto: Slavica Trgovac Martan
Foto: Slavica Trgovac Martan
Foto: Slavica Trgovac Martan
Igor Brajdić i Dario Hrebak nisu odoljeli slasnom zalogaju/Foto: Slavica Trgovac Martan
Igor Brajdić i Dario Hrebak nisu odoljeli slasnom zalogaju/Foto: Slavica Trgovac Martan
{embed_foto}

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!