Fotografija: Foto: Unsplash, DT
Foto: Unsplash, DT

Brza testiranja na koronu i u Daruvarskim toplicama, rezultati na mailu u roku sat vremena

Prije dolaska na testiranje obavezna je najava na telefon ili email, a cijena jednog antigenstkog testa na koronavirus iznosi 150 kunaDaruvarske toplice, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Daruvar također obavlja testiranje na virus SARS-CoV-2: brzim antigenskim testovima.

Testiranje se obavlja u zgradi terapija – u laboratoriju na adresi Julijev park 13, Daruvar. Iz Toplica poručuju svima da obvezno dođu sa zaštitnom maskom, pridržavajući se svih epidemioloških mjera. Također sa sobom moraju ponijeti i osobnu iskaznicu. 

Rezultati na e-mailu

Testiranja se obavljaju od ponedjeljka do nedjelje od 7 do 14 sati.

Antigenski testovi često se nazivaju “brzi testovi”. Testiranje se izvodi uzimanjem brisa sluznice nazofarinksa/nosa, a rezultati se šalju na e-mail adresu u roku od sat vremena. Test otkriva prisutnost nukleokapsidnog antigena virusa SARS-CoV-2 u brisu nazofarinksa i omogućava bržu i pristupačniju dijagnostiku. Ako je test pozitivan, osoba mora ići u izolaciju i javiti se nadležnom epidemiologu ili obiteljskom liječniku. No, iako brzi, najučinkovitiji su u prepoznavanju virusa kod osoba koje već pokazuju simptome bolesti. U slučaju da je test negativan, a osoba ima simptome, obvezno je napraviti PCR test kako bi se bolest potvrdila ili isključila.

Cijena i plaćanje

Prije testiranja, obvezno je najaviti se na broj telefona 043/623-742 radnim danom od 7 do 15 sati ili putem e-maila: kvaliteta@daruvarske-toplice.hr.  Plaćanje testiranja obavlja se na prijavnici terapija isključivo gotovinom. Cijena antigenskog testa iznosi 150 kuna. Rezultat brzog antigenskog testiranja dobiva se odmah po testiranju ili na e-mail adresu (po dogovoru može i oboje).

Popunjeni obrazac s privolom za elektroničko slanje rezultata testiranja možete donijeti sa sobom na testiranje ili preuzeti OVDJE (link za download je na kraju linkanog teksta).