Fotografija: Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković

Brza cesta do Bjelovara dobila građevinsku dozvolu, radovi kreću na proljeće

Kao što je poznato, rok za završetak je 30 mjeseci, što znači da će brza cesta doći do kraja ovog mandata, istaknuo je gradonačelnik Bjelovara Dario HrebakIzdana je građevinska dozvola za preostalih 12 kilometara brze ceste do Bjelovara, potvrdio je na današnjoj konferenciji za medije bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

- Više nema nikakvih zapreka, a ugovor s izvođačima radova je potpisan. Točnije, brzu cestu završit će tvrtke Kamgrad i Pedom Asfalti. Ostalo je za riješiti još nekoliko imovinsko-pravnih stvari, ali to ne isključuje gradnju. Prema informacijama koje imam, radovi bi trebali krenuti na proljeće. Kao što je poznato, rok za njihov završetak je 30 mjeseci, što znači da će brza cesta doći do kraja ovog mandata, istaknuo je prvi čovjek Bjelovara.

Dionica do Breze

Dodao je i to da se ubrzano radi i razvija priča oko zone u Velikom Korenovu, a novu dodanu vrijednost po tom pitanju trebala bi donijeti upravo brza cesta. 

Radovi na dionici Farkaševac-Breza trebali bi završiti do kraja 2022./ Foto: Facebook
Radovi na dionici Farkaševac-Breza trebali bi završiti do kraja 2022./ Foto: Facebook

- Kao saborski zastupnik i dalje ću pratiti ovu temu, jer je cesta bila moje izborno obećanje, ali i obećanje koalicijskih partnera. Nadalje, radovi na dionici dugoj pet kilometara od Farkaševca do Breze trebali bi biti gotovi do kraja ove godine, a novac za obje ceste osiguran je u državnom proračunu, poručio je Hrebak.

Zapadna obilaznica

Novinare je zanimalo hoće li se raditi i pristupne ceste, budući da brza cesta dolazi do Velikog Korenova.

- Naravno da ćemo na tome raditi, ali budući da od Bjelovara do Velikog Korenova ima svega nekoliko kilometara u prvim fazama to neće biti problem. Dugoročno planiramo zatvoriti cijeli prsten oko Bjelovara, odnosno izgraditi i takozvanu zapadnu obilaznicu, jedinu koja nedostaje. Koliko mi je poznato ta cesta se projektima, međutim ti procesi će trajati puno duže nego što građani to očekuju, zaključio je Hrebak.