Fotografija: Stanković je nakon izlaganja potpisivao primjerke
Galerija
Stanković je nakon izlaganja potpisivao primjerke "Depre"/ Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar

Brojni Daruvarčani slušali priču o borbi Aleksandra Stankovića s depresijom

Jedno od najpoznatijih lica HRT-a, novinar i voditelj, došao je predstaviti svoju knjigu Depra u kojoj otvoreno progovara o svom iskustvu s ovom teškom psihičkom dijagnozomGostovanje popularnog televizijskog novinara i voditelja Aleksandra Stankovića očekivano je u četvrtak poslijepodne u Pučkoj knjižnici i čitaonici Daruvar imalo sjajan odaziv građana. 

Aleksandar Stanković i vrijedne djelatnice Knjižnice/ Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar
Aleksandar Stanković i vrijedne djelatnice Knjižnice/ Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar

Dijelom je to zbog činjenice kako je Stanković jedno od najprepoznatljivijih lica HRT-a, ali i zato što je vrlo otvoreno, predstavljajući svoju knjigu "Depra", progovorio o opakoj bolesti depresiji i svojoj borbi s njom, otvorivši tako temu o kojoj se prerijetko govori. 

Bolest s kojom se živi

- Iz želje da pomogne drugima nositi se s ovom teškom psihičkom dijagnozom, jer, i njemu su drugi puno pomogli, odlučio je napisati ovu knjigu. Iskreno i otvoreno u sat vremena ispričao je priču o svojoj "depri". Pritom ju ne umanjuje koristeći žargonski izraz, već ju prikazuje kao prigrljenu bolest s kojom se može i mora živjeti! - kažu iz Knjižnice

Velik interes za promociju knjige Depra/ Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar
Velik interes za promociju knjige Depra/ Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar
Knjiga Aleksandra Stankovića
Knjiga Aleksandra Stankovića "Depra"/ Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar

Sedamdesetak pažljivih slušatelja bez daha je pratilo vrlo bitne činjenice o ovoj pošasti današnjice iz prve ruke. Kada je počelo, koji su bili prvi ozbiljni simptomi, kako je započeo terapiju, kako se vremenom saživio s deprom te kako i danas, nakon 14 godina, živi visokofunkcionalno i zadovoljno u svim aspektima života...

Pozvao je sve prisutne da ga prate i ovu nedjelju u emisiji "Nedjeljom u 2" jer mu u goste dolazi dr. Ranko Rajović, autor NTC sistema učenja. O toj važnoj odgojno-obrazovnoj temi možete saznati iz njegovih knjiga dostupnih u fondu Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!