Fotografija: Mnoštvo događanja čeka vas u bjelovrskoj knjižnici/Foto: Narodna knjižnica Petar Preradović Bjelovar
Galerija
Mnoštvo događanja čeka vas u bjelovrskoj knjižnici/Foto: Narodna knjižnica Petar Preradović Bjelovar

Brojna iznenađenja u bjelovarskoj knjižnici: "Uz Dan i Noć knjige, ne propustite Ovcu u kutiji"

S posebnim veseljem najavljujemo Festival slikovnice Ovca u kutiji. Kroz druženje bit će održani književni programi, likovne radionice i izložbe te edukativni seminar i predavanja, kažu iz knjižniceBjelovarska knjižnica je pripremila bogat program za svoje korisnike i posjetitelje povodom Dana hrvatske knjige (22. travnja), manifestacije Noć knjige koja se održava uz Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) i dvodnevnog Međunarodnog festivala slikovnice Ovca u kutiji (24. i 25. travnja). 

Danas, 21. travnja, održava se susret s najčitateljima Bjelovarsko-bilogorske županije na već tradicionalnim Susretima najčitatelja koji će se ove godine održati u garešničkoj knjižnici u organizaciji Županijske matične razvojne službe.

Sanjaju li roboti električne knjige?

-Uz Noć knjige naša je Knjižnica pripremila desetak programa na temu umjetne inteligencije. Ovogodišnja Noć knjige održava se pod motom: Sanjaju li roboti električne knjige? Propitivat će se fenomen umjetne inteligencije i koliko je korisna za knjigu i čitanje?, otkrivaju iz bjelovarske knjižnice.

Što su sve pripremili uz ovu nacionalnu manifestaciju možete pronaći OVDJE

Dva dana druženja

-Ono što s posebnim veseljem najavljujemo je Festival slikovnice Ovca u kutiji koji će se u Bjelovaru i okolnim mjestima održati 24. i 25. travnja 2023. U organizaciji udruga „Knjiga u centru“ i „Kreativna mreža“ iz Zagreba te naše Knjižnice predstavit će se nekoliko autora suvremene hrvatske i inozemne slikovnice. Tijekom dva dana druženja namijenjenog širokoj publici; djeci i odraslima te struci bit će održani književni programi, likovne radionice i izložbe te edukativni seminar i predavanja. Namjera svih organizatora i idejne začetnice Festivala Ane Đokić jest popularizirati slikovnicu i njezine autore te pružiti priliku umjetnicima i ljubiteljima slikovnica za upoznavanje ovog visokovrijednog književnog žanra.

Detaljan program Festivala možete pronaći OVDJE.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!