Fotografija: Mališani velikog srca iz daruvarskog Dječjeg vrtića Vladimir Nazor tijekom posjeta svetog Nikole/Foto: Dječji vrtić Vladimir Nazor
Galerija
Mališani velikog srca iz daruvarskog Dječjeg vrtića Vladimir Nazor tijekom posjeta svetog Nikole/Foto: Dječji vrtić Vladimir Nazor

BRAVO! Mališani iz Daruvara, Sirača i Đulovca prikupili više od 10.000 kuna za potrebite

Prikupljene namirnice podijelit ćemo socijalno ugroženim sugrađanima za vrijeme blagdana, dok ćemo skupljeni novac donirati tijekom prva dva mjeseca u idućoj godini, kaže PupovacDaruvarski vrtićanci i osnovnoškolci, baš kao i njihove kolege iz Sirača i Đulovca još jednom su pokazali veliko srce. Naime, pandemija i izostanak tradicionalnog načina održavanja akcije Crvenog križa "Solidarnost na djelu", nisu ugasili humanitarni duh ovih mališana, koji su u vrlo kratkom vremenu uspjeli skupiti više od 10 tisuća kuna, kao i velike količine živežnih namirnica. 

Velik novčani iznos

- Polaznici Češkog dječjeg vrtića Ferde Mravenca prikupili su 882 kune, mališani iz Dječjeg vrtića Vladimir Nazor 2531 kuna, učenici Osnovne škole Sirač 986 kuna, dok je u Osnovnoj školi Vladimira Nazora prikupljeno 4679 kuna. Nadalje, novac se prikupljao i u Češkoj osnovna škola J. A. Komenskog, a njihove rezultate još uvijek čekamo, dok su učenici Osnovne škole iz Đulovca prikupljali prehrambene artikle koje su nam potom i dostavili. Točnije, skupili su 35 kilograma brašna, 40 kilograma šećera te znatne količine ulja, riže, tijesta, pašteta i higijenskih potrepština, kazala je djelatnica Gradskog društva Crvenog križa Daruvar Otilka Pupovac.

Provedbom akcije više s nego zadovoljni/ Foto: GDCK Daruvar
Provedbom akcije više s nego zadovoljni/ Foto: GDCK Daruvar

Dodala je i to da su od 8. do 15 prosinca novac su na gradskom trgu prikupljali i volonteri Crvenog križa te su ukupno skupili 1227 kuna. 

Zadovoljni provedbom akcije

- Prikupljene namirnice podijelit ćemo socijalno ugroženim sugrađanima, a s dijelom smo nadopunili i pakete koje smo ranije pripremili. Što se tiče novčanih sredstava, prema odluci našeg odbora, donirat ćemo ih tijekom prva dva mjeseca u idućoj godini. Doista smo zadovoljni provedbom ovogodišnje akcije, posebice zbog uvjeta u kojma se odvijala, naglasila je Pupovac.

Inače, humanitarna akcija "Solidarnost na djelu" provodi se od 1973. godine, a daruvarske škole i vrtići redovito se odazivaju. Iako ove godine volonteri nisu obilazili sugrađane i skupljali hranu, odjeću, higijenske potrepštine i novac na kućnom pragu, akcija je ipak uspješno održana, što je u konačnici i najvažnije. Veliko bravo svima. 

Volonteri na središnjem trgu/ Foto: GDCK Daruvar
Volonteri na središnjem trgu/ Foto: GDCK Daruvar